El Salvador cumpără 150 de monede Bitcoin după ce prețul scade sub $50,000

Odată cu această achiziție, rezervele El Salvador se ridică la 1,270 de monede BTC, care valorează $61,4 milioane la data editării

El Salvador cumpără 150 de monede Bitcoin după ce prețul scade sub $50,000

Ink Drop | Adobe Stock

El Salvador a procurat încă 150 de monede Bitcoin în timpul celei mai volatile scăderi pe care prețul activului digital a avut-o de la ATH până în prezent.

Președintele salvadorian Nayib Bukele a anunțat achiziția celor 150 de monede BTC imediat după ce piața a pierdut support-ul de la $50,000, într-o zi în care declinul total a însumat 22%.

În timp ce guvernul lui Bukele a reușit să realizeze achiziția la prețul de $48,500 per monedă BTC, piața bearish a împins prețul și mai departe, până la un minim local de $42,000, stabilit după o scădere completă de 39% de la $69,000, nivelul maxim tranzacționat vreodată.

Bukele a recunoscut că a ratat oportunitatea de a cumpăra un minim absolut, postând în continuare următorul mesaj:

Am ratat bottom-ul cu doar 7 minute!

Odată cu această achiziție, rezervele de Bitcoin ale El Salvador se ridică la 1,270 de BTC, care valorează aproximativ $61,4 milioane la data editării acestui articol. Ultima achiziție a președintelui a avut loc în 28 Octombrie, când a adăugat în portofel 420 de monede BTC în timpul altei corecții.

De asemenea, guvernul salvadorian plănuiește să retragă profiturile nerealizate în piața Bitcoin pentru a finanța diferite proiecte, toate acestea în timp ce menține o valoare generală a rezervelor centrale.

În 21 Noiembrie, președintele Bukele a anunțat lansarea Orașului Bitcoin, o inițiativă finanțată inițial de obligațiuni în valoare de $1 miliard. Conform lui Bukele:

În Bitcoin City vom avea educație digitală și tehnologică. Energia geotermală va alimenta întregul oraș, care va beneficia de un transport public eficient și sustenabil

De asemenea, proiectul Bitcoin City are parte de implicarea unor companii proeminente din sfera crypto, precum Bitfinex sau Blockstream, care conform lui Bukele vor fi în curând casa unei suite de active digitale locale sau străine.

Exit mobile version