El Salvador oferă $30 în Bitcoin fiecărui cetățean

El Salvador oferă $30 în Bitcoin fiecărui cetățean

Alexander Sánchez | Adobe Stock

Fiecare cetățean major din El Salvador, care descarcă pe telefon aplicația digitală a statului pentru a păstra Bitcoin într-un portofel electronic – va fi eligibil să primească echivalentul a $30 în monede BTC.

Nayib Bukele, președintele salvadorian, a anunțat printr-un mesaj pe twitter că fiecare cetățean cu vârsta peste 18 ani – este calificat să primească un cadou din partea statului, sub formă de Bitcoin.

Anunțul a fost foarte bine primit în comunitatea Bitcoin: figurile proeminente de pe crypto twitter sunt de părere că guvernul salvadorian va crește prețul activului digital, fiind nevoit să cheltuiască peste $100 milioane pentru această achiziție – sumă care va fi adăugată la presiunea de cumpărare a pieței.

Estimările rapide asupra numărului de oameni care se califică pentru airdrop – variază. Analistul tehnic Willy Woo a vehiculat într-un mesaj postat pe twitter – faptul că baza globală de utilizatori ai crypto-monedei – va crește cu 2,5% mulțumită influxului de 4,5 milioane de salvadorieni.

Alți analiști sunt de părere că populația adultă a țării poate ajunge până la 6,5 milioane (care este de fapt populația totală, conform ultimului recensământ). Zack Guzman, analist Yahoo Finance, a folosit această cifră pentru a efectua propriul calcul și a ajuns la concluzia că El Salvador va realiza un airdrop în valoare de $195 milioane.

Desigur că o cifră exactă a populației majore din El Salvador – este greu de găsit pe internet. Statisticile arată că în 2019 – populația cu vârsta împlinită peste 15 ani – era de 4,7 milioane.

Este posibil ca euforia comunității crypto să fie ușor prematură, întrucât presa locală din El Salvador a menționat clar faptul că cetățenii eligibili vor primi Bitcoin gratuit numai dacă descarcă aplicația nativă, emisă de guvern.

Știrea a fost anunțată astăzi, 25 Iunie, în timpul unei conferințe de presă. Președintele Bukele a declarat faptul că aplicația de portofel electronic va funcționa numai cu ajutorul semnalului de la telefonul mobil. Nayib Bukele a mai menționat faptul că legea Bitcoin, despre care s-a tot vorbit săptămânile trecute în mediul online, va intra în vigoare la nivel național din data de 7 Septembrie.

Legea Bitcoin a fost adoptată de El Salvador cu două săptămâni în urmă, când statul central american a anunțat că adoptă Bitcoin drept metodă legală de plată pe teritoriul țării. Deși această mutare politică a fost foarte bine primită de comunitatea crypto – Banca Mondială nu a împărtășit această părere și și-a exprimat dezacordul.

Exit mobile version