El Salvador: 54% dintre cetățeni nu sunt familiarizați cu Bitcoin

Un nou sondaj sugerează că majoritatea salvadorienilor nu au o înțelegere clară despre Bitcoin sau crypto

Rojo | Adobe Stock

Câți salvadorieni știu despre existența Bitcoin?

El Salvador este puternic mediatizată în ultima perioadă, datorită controversatei introduceri a Bitcoin ca mijloc legal de plată – o mișcare care a stârnit disidența multor cetățeni și a fost întâmpinată cu scepticism de Fondul Monetar Internațional. Un nou sondaj, sugerează că în ciuda acestor evoluții, puțini dintre salvadorieni știu despre existența Bitcoin.

Cercetările efectuate de Sherlock Communications, o agenție braziliană din Sao Paulo, sugerează că 54% dintre participanții salvadorieni au selectat nici una atunci când au fost întrebați ce crypto-monedă cunosc cel mai bine.

El Salvador: 54% dintre cetățeni nu sunt familiarizați cu Bitcoin
LATAM REPORT 2021 | Sherlock Communications

Ce ar oferi încredere salvadorienilor să investească în crypto-monede?

Răspunsurile la celelalte întrebări ale sondajului susțin această imagine: 46% au răspuns Nimic la întrebarea Ce ți-ar oferi încredere să investești în crypto-monede? 18% au răspuns că o reglementare adecvată ar contribui să ia un pas hotărâtor spre a investi, în timp ce un număr apropiat, de 16%, a răspuns că accesul la platforme mai fiabile și ușor de folosit ar face diferența.

O criză economică i-ar face pe salvadorieni să aibă încredere în crypto?

Întrebați dacă o criză economică locală i-ar face pe salvadorieni mai mult sau mai puțin probabil să aibă încredere în crypto, 35% au răspuns Puțin probabil, iar 28% au răspuns că o recesiune i-ar face Mult mai puțin probabil să investească în crypto-monede. 24% au susținut opinia opusă, afirmând că o recesiune economică îi va face mai interesați de crypto. Totuși, 41% dintre respondenți au spus că un climat economic slab nu i-ar infleunța nicicum să investească în crypto.

Recunoașterea Bitcoin ca mijloc legal de plată, o idee rea?

În loc de ostilitate sau entuziasm total, o mare parte dintre respondenți – 42% – au spus că recunoașterea Bitcoin ca monedă legală nu este nici o ideee bună, nici rea. Printre alte răspunsuri, 31% și-au exprimat opinia negativă, în timp ce 29% – opinia pozitivă față de adopția Bitcoin ca monedă legală.

Neutralitatea sau indiferența au fost din nou evidențiate în răspunsurile la întrebarea despre situația actuală și viitoare a crypto-monedelor în țară. 32% nu și-au exprimat opinia, în timp ce majoritatea respondenților au spus că Bitcoin nu are un viitor în El Salvador.

În recenta mediatizare a opoziței față de acceptarea Bitcoin ca mijloc de plată legal, un cetățean a explicat reporterilor: Nu cunoaștem moneda. Nu știm de unde vine. Nu știm dacă ne va aduce câștiguri sau pierderi. Nu știm nimic.

Exit mobile version