El Salvador anunță proiectul Bitcoin City – orașul fără taxe, finanțat cu BTC

În procesul de dezvoltare a proiectului Bitcoin City se vor implica și companii importante din sector, printre care Blockstream și Bitfinex

lembergvector | AdobeStock

Președintele din El Salvador, Nayib Bukele, a anunțat lansarea proiectului Bitcoin City. Inițiativa va fi finanțată inițial prin obligațiuni Bitcoin în valoare de $1 miliard.

Proiectul a fost anunțat pentru prima dată de Bukele, în cadrul conferinței Bitcoin Week din El Salvador. Evenimentul își propune să sărbătorească adoptarea Bitcoin de către El Salvador și să sensibilizeze cetățenii cu privire la tehnologia blockchain.

Bukele a declarat:

În Bitcoin City vom avea educație digitală și tehnologică, energie geotermică pentru întregul oraș, transport public eficient și durabil

În procesul de dezvoltare a proiectului Bitcoin City se vor implica și companii importante din sector, printre care Blockstream și Bitfinex. Pe Twitter, Paolo Ardoino, Chief Technology Officer la Bitfinex, a explicat că compania sa va sprijini inițiativa Bitcoin City, inițiată de El Salvador, prin lansarea unei platforme de obligațiuni Bitcoin.

În curând platforma va găzdui numeroase oferte de active digitale, atât locale, cât și internaționale, care vor dezvolta noi reglementări pentru crypto-monedele din țară. El Salvador, Bitfinex și Blockstream fac istorie împreună

Bukele a subliniat că Bitcoin City va fi un adevărat oraș, cu zone rezidențiale, centre comerciale, restaurante și un port – toate bazate pe Bitcoin. În plus, rezidenții vor fi supuși doar taxei pe valoare adăugată (TVA), care va fi folosită pentru plata obligațiunilor municipalității, a infrastructurii publice și a întreținerii orașului.

Bitcoin City se va baza în întregime pe Bitcoin
Bitcoin City se va baza în întregime pe Bitcoin | PresidenciaSV

Samson Mao, Chief Security Officer al Blockstream, a spus despre fezabilitatea unei obligațiuni Bitcoin de $1 miliard:

Avem o mulțime de balene. Nu cred că o obligațiune de $1 miliard va fi o problemă

https://twitter.com/PresidenciaSV/status/1462269162475163650

După ce El Salvador a adoptat Bitcoin ca mijloc legal de plată, guvernul a reinvestit o parte din profiturile generate de Bitcoin pentru a îmbunătăți infrastructura țării. În Noiembrie, Bukele a anunțat construirea a 20 de școli noi.

La mijlocul lunii Octombrie, El Salvador a reinvestit 4 milioane de dolari generați de Bitcoin, pentru construirea unui nou spital veterinar în capitala San Salvador.

Exit mobile version