El Salvador anunță proiectul de minare Bitcoin de 1 miliard de dolari

Inițiativa susținută de Tether își propune să valorifice energia solară și eoliană pentru minarea sustenabilă a criptomonedelor

El Salvador anunță proiectul de minare Bitcoin de 1 miliard de dolari

Un nou proiect de minare a criptomonedelor urmează să fie lansat în El Salvador, odată ce Volcano Energy a anunțat angajamente de 1 miliard de dolari pentru construirea unei mine de Bitcoin de 241 megawați (MW) în regiunea Metapán.

Inițiativa a atras atenția mai multor investitori, inclusiv a emițătorului renumit al stablecoin-ului USDT, Tether.

Mina de Bitcoin va fi alimentată cu 169 MW de energie solară și 72 MW de energie eoliană, generând o putere de calcul de peste 1,3 exahash/second (EH/s).

Guvernul salvadorian va juca ,,un rol crucial” în planificarea și executarea proiectului și a obținut ,,o participație preferențială echivalentă cu 23% din venituri”, conform declarației Volcano Energy.

Investitorii externi vor deține 27% din proiect, iar restul de 50% va fi ,,reinvestit” pentruextinderea producției de energie și a capacităților de minerit.

Inițiativele anterioare de minare s-au concentrat pe potențialul de energie geotermală al El Salvadorului, însă nu este clar cum acest nou parc de energie solară și eoliană va fi conectat la activitatea vulcanică.

În comunicatul său de presă, Volcano a menționat că acest amplasament minier reprezintă ,,calea spre viitorul nostru geotermal”, dar nu a precizat un plan detaliat de acțiune.

Paolo Ardoino, Director Tehnic al Tether, a declarat că stablecoin-ul încearcă să-și diversifice „ecosistemul strategic” și că Volcano Energy reprezintă una dintre cele mai ,,revoluționare” inițiative pe care le-a susținut.

Tether a fost activ în ceea ce privește investițiile în ultimele săptămâni, inclusiv în minarea de Bitcoin în Uruguay și achiziționarea de Bitcoin pentru a le adăuga la rezervele care susțin USDT.

Având în vedere oportunitățile de dezvoltare limitate în America de Nord, companiile de minerit și alte părți interesate și-au îndreptat atenția către investiții în regiuni precum America Latină și Orientul Mijlociu.

Exit mobile version