El Salvador: prima țară unde Bitcoin devine monedă de schimb

El Salvador: prima țară unde Bitcoin devine monedă de schimb

Eoin | Adobe Stock

Legislatura din El Salvador a adoptat un proiect de lege care va transforma Bitcoin în legal tender – adică în monedă de schimb, acceptată pe întreg teritoriul țării. Evenimentul acesta reprezintă o premieră pentru Bitcoin, fiind pentru prima dată acceptat ca o formă satisfăcătoare de plată pentru orice fel de datorie monetară.

Președintele salvadorian, Nayib Bukele, a înaintat propunerea Adunării Legislative, solicitând organismelor financiare să reglementeze Bitcoin ca mijloc de plată.

Propunerea a primit un aviz favorabil din partea plenului legislativ, înainte ca aceasta să aibă un vot oficial. Membrii Congresului au adoptat vot majoritar, primind 62 de voturi din 84 posibile.

Legea Bitcoin a fost aprobată de majoritate în Congresul salvadorian – a transmis președintele Bukele printr-un mesaj postat pe twitter

El Salvador nu este singura țară care va permite crypto-monedei să fie folosită pentru a cumpăra bunuri și servicii, dar este singura care recunoaște Bitcoin drept formă de plată pentru toate datoriile monetare. În timp ce în Japonia există deja o lege care îi definește crypto-monedei o valoare a proprietății, aceasta afirmă că tranzacțiile crypto se aplică numai valorilor stocate digital pe dispozitive electronice, nu ca mijloc legal de plată.

Bitcoin – Monedă de schimb în El Salvador

Proiectul de lege spune astfel:

Fără a altera acțiunile sectorului privat, statul va permite consumatorului să efectueze tranzacții în Bitcoin și să aibă convertibilitate automată și instantanee de la Bitcoin la USD. Statul va promova instruirea și mecanismele necesare pentru ca populația să poată tranzacționa folosind crypto-moneda

Exit mobile version