El Salvador cumpără primii 200 BTC, conform președintelui Bukele

El Salvador tocmai a devenit prima țară din lume care recunoaște Bitcoin drept monedă legală de schimb, pe lângă dolarul american. În ciuda opoziției din partea grupurilor locale de protestatari, guvernul este de părere că crypto-moneda va avea un impact pozitiv asupra economiei și asupra societății

El Salvador cumpără primii 200 BTC, conform președintelui Bukele

Nikolay | Adobe Stock

Nayib Bukele, președintele El Salvadorului, a confirmat ieri seară că guvernul său a cumpărat 200 de monede Bitcoin, înainte ca legea care recunoaște activul digital drept monedă de schimb – să se instaureze.

Brokerii noștrii vor cumpăra și mai multe monede pe măsură ce termenul limită se apropie – a transmis Bukele într-un mesaj postat pe twitter, referindu-se la data de astăzi, 7 Septembrie – când are loc implementarea deplină a noii legislaturi

Achiziția activelor digitale face parte din programul de cumpărare în valoare de $150 milioane, pe care Congresul salvadorian l-a aprobat săptămâna trecută. Acest fond va fi folosit pentru a facilita conversiile din BTC în dolari americani, pe măsură ce noua lege este implementată. La prețurile curente, achiziția făcută de guvernul salvadorian valorează puțin peste $10,5 milioane.

În luna Iunie a acestui an, El Salvador a fost prima țară care a recunoscut Bitcoin drept monedă oficială de schimb. Deși decizia a fost întâmpinată cu mult entuziasm de comunitatea Bitcoin, reprezentanți ai Băncii Mondiale și ai Fondului Monetar Internațional au avertizat că nu este o idee atât de bună. Mai mult decât atât: în cadrul țării s-au format chiar și grupuri de protestatari care s-au opus noii legi, care recunoaște Bitcoin drept legal tender.

BofA față de legea adoptată de El Salvador

Între timp, Bank of America a evidențiat recent patru beneficii pentru ca El Salvador să accepte Bitcoin. Într-un raport publicat în luna Iulie, reprezentanții băncii au spus că adopția pe care El Salvador dorește să o implementeze – ar putea eficientiza remitențele, ar putea promova digitalizarea financiară, va oferi consumatorilor mai multe alternative de plată și ar putea atrage investitori străini.

Noua Lege Bitcoin le va oferi salvadorienilor abilitatea de a deține active digitale ca parte a unei strategii de investiție pe termen lung – sau le va oferi posibilitatea să convertească activul digital în bani cash, prin intermediul celor 200 de bancomate Bitcoin pe care guvernul le-a pus la dispoziție pe teritoriul țării.

De asemenea: guvernul susține infrastructura pentru implementarea unui portofel electronic al statului, numit Chivo. Portofelul electronic Chivo va avea propriile bancomate Bitcoin – care le va permite cetățenilor să retragă bani cash, 24/7, fără a plăti comisioane.

Exit mobile version