El Salvador cumpără Bitcoin în valoare de 1,5 milioane de dolari

Președintele El Salvador, Nayib Bukele, își menține poziția, spunând că „Bitcoin este viitorul”

AdobeStock

În mijlocul acestui bear market, președintele din El Salvador, Nayib Bukele, a anunțat achiziția a 80 de Bitcoin la un preț de aproximativ 19.000 de dolari per BTC. Acesta este mai puțin de jumătate din prețul mediu pe care l-a plătit guvernul până acum.

Președintele Nayib Bukele a scris pe contul său de Twitter după ce a anunțat achiziția:

„Bitcoin este viitorul! Vă mulțumim că vindeți ieftin”.

El Salvador a plătit în medie aproape 46.000 de dolari per BTC din septembrie anul trecut, ceea ce reprezintă o pierdere de 56% sau aproximativ 59 de milioane de dolari, potrivit site-ului nayibtracker.com.

Achizițiile de BTC de către El Salvador
Achizițiile de BTC de către El Salvador | nayibtracker.com

La mijlocul lunii iunie, după ce Bitcoin a scăzut sub 20.000 de dolari, Bukele a scris pe Twitter:

„Văd că unii oameni sunt îngrijorați sau anxioși de prețul Bitcoin. Sfatul meu: nu te mai uita la grafice și bucură-te de viață. Dacă investești în BTC, investiția ta este sigură și va crește semnificativ în valoare după acest bear market”. ”Răbdarea este cheia”.

Președintele a fost unul dintre puținele personaje din ecosistemul cripto care și-au arătat sprijinul public pentru Bitcoin.  Cel mai recent care a făcut acest lucru a fost MicroStrategy, care a cumpărat 480 de BTC pentru 10 milioane de dolari pe 29 iunie, la un preț mediu de 20.817 de dolari per Bitcoin.

Ultima achiziție de Bitcoin de către El Salvador a fost pe 9 mai, când a achiziționat 500 BTC. La acea vreme, Bukele a anunțat pe contul său de Twitter că prețul mediu de achiziție era de 30.744 de dolari, iar valoarea tranzacției era de 15 milioane de dolari.

Se pare că cheltuielile El Salvadorului se ridică de această dată la 1,5 milioane de dolari, cea mai ieftină achiziție de până acum.

El Salvador rămâne entuziasmată

Bear Market-ul a creat probleme pentru unele exchange-uri, care au fost nevoite să concedieze personal și a ridicat multe întrebări cu privire la viabilitatea unor criptomonede. Cu toate acestea, El Salvador nu s-a lăsat influențată de acest bear market.

Pe 14 iunie, ministrul de Finanțe Alejandro Zelaya a declarat că țara din America Centrală „nu a suferit de pe urma prăbușirii Bitcoin”, subliniind că riscul fiscal este „extrem de mic”.

Oficialul a subliniat că, de când El Salvador a cumpărat pentru prima dată Bitcoin la un preț de vârf de 60.300 de dolari per BTC în octombrie 2021, acuzația că bugetul țării a pierdut aproximativ 50 de milioane de dolari din cauza scăderii prețului criptomonedei este inadecvată.

„Am spus-o în repetate rânduri: așa-numita pierdere de 50 de milioane de dolari nu s-a întâmplat pentru că nu am vândut monedele”.

Adăugând cea mai recentă achiziție la ecuație, El Salvador are acum un total de 2.381 BTC. Pentru a achiziționa această cantitate, țara a plătit aproximativ 105 milioane de dolari. Cu toate acestea, din cauza prăbușirii pieței, națiunea are acum pierderi nerealizate de aproape 60 de milioane de dolari.

Exit mobile version