El Salvador cumpără dipul. Bitcoin suferă un flash-crash la $43,000

Volatilitatea s-a întors în sfera crypto, sub forma unui scenariu de tipul “cumperi vestea, vinzi știrea”. Președintele Bukele s-a bucurat de reducerea prețului și a cumpărat dipul

mehaniq41 | Adobe Stock

Participanții la piața Bitcoin au marcat astăzi profituri uriașe, imediat după ce El Salvador a recunoscut activul digital drept monedă de schimb – devenind astfel prima țară din lume care și-a asumat acest lucru.

După ce a atins un maxim local la $53,000 pe FTX, prețul BTCUSD a suferit o corecție cruntă de aproape 20% în doar câteva ore, ajungând să tranzacționeze $43,000. De la vârf până la punctul de minim, activul digital a pierdut $10,000 – un record al ultimelor săptămâni.

El Salvador cumpără dipul. Bitcoin suferă un flash-crash la $43,000
BTCUSD, timeframe de 15 minute | FTX

Președintele salvadorian Nayib Bukele a confirmat faptul că guvernul său a cumpărat dipul, adăugând încă 150 de monede BTC pe parcursul scăderii. După cum am raportat mai devreme pe parcursul zilei de astăzi, El Salvador a cumpărat 200 BTC în cursul dimineții – însumând o investiție totală de $10,5 milioane.

La doar 10 minute după primul mesaj postat pe twitter, președintele Bukele a spus că discountul este pe sfârșite pentru piața BTCUSD. El a mulțumit de asemenea Fondului Monetar Internațional pentru că a salvat țara de la a cheltui $1 milion în plus. Pentru a înțelege mai bine lucrurile: FMI nu a fost chiar de acord cu inițiativa pe care El Salvador a luat-o. Probabil că avertismentele pe care Fondul le-a emis la adresa țării central-american – au contribuit la creșterea volatilității.

Volatilitatea nu reprezintă ceva nou în piața crypto. Capitalizarea colectivă de piață a tuturor proiectelor din sfera crypto a fost înjumătățită între lunile Mai și Iulie, pe măsură ce tot felul de titluri negative – de la analiști tehnici care preziceau sfârșitul, până la marcarea profiturilor – au contribuit la o reducere pentru Bitcoin de la $65,000, până sub $30,000. 

Piața s-a bucurat de o revenire impresionantă pe parcursul ultimelor 30 de zile, pe măsură ce Bitcoin a redobândit pragul de $50,000 iar Ethereum – cel de $4,000, astfel încât capitalizarea totală a tuturor proiectelor a atins $2,3 trilioane.

Exit mobile version