El Salvador a cumpărat dipul, adăugând astfel 410 Bitcoin în trezoreria virtuală

Președintele Nayib Bukele a confirmat că achiziția celor 410 monede BTC a fost realizată contra sumei de $15 milioane, având o medie de cumpărare de aproximativ $36,500 per monedă BTC

El Salvador a cumpărat dipul, adăugând astfel 410 Bitcoin în trezoreria virtuală

Andy | Adobe Stock

El Salvador a adăugat 410 monede Bitcoin în trezoreria virtuală a țării, imediat după ce prețul a intrat sub $37,000 – valoare pe care nu a mai tranzacționat-o din luna Iulie 2021.

Proaspăta achiziție a El Salvadorului a fost anunțată de președintele Nayib Bukele, care confirmă că cele 410 monede BTC au fost cumpărate cu $15 milioane, la o medie de aproximativ $36,500 per monedă BTC.

El Salvador a adoptat Bitcoin pe post de monedă legală de schimb în 7 Septembrie 2021, ca măsură împotriva inflației care slăbea puterea economică a națiunii. Până la data curentă, guvernul salvadorian a acumulat strategic 1,801 monede BTC pe parcursul ultimelor patru luni, îndeosebi atunci când piața suferea scăderi.

Având în vedere că Bitcoin se tranzacționează sub valoarea de $36,000, Bukele este de părere că investitorii aleg să vândă prea ieftin, susținând astfel viziunea sa pe termen lung asupra adopției la scară largă.

Exit mobile version