El Salvador luptă împotriva traderilor oportuniști care obțineau profituri fără risc

Utilizatorii portofelului digital Chivo nu vor putea vedea cotații de preț blocate, până când caracteristica nu va fi eliminată

El Salvador luptă împotriva traderilor oportuniști care obțineau profituri fără risc

Ascannio | Adobe Stock

În data de 19 Octombrie, Chivo a anunțat că utilizatorii portofelelor digitale nu vor putea vedea prețul de referință utilizând funcția de blocare a prețurilor – care permitea traderilor să înghețe prețul Bitcoin, cotat de aplicație, timp de un minut.

Cum afectează scalpingul activitatea portofelului Chivo din El Salvador

Chivo a postat pe Twitter că traderii oportuniști folosesc funcția de înghețare a prețurilor pentru a arbitra pe alte platforme de tranzacționare a crypto-monedelor la nivel global, în perioadele de volatilitate ridicată a prețului Bitcoin. Funcția de înghețare a prețurilor le-a oferit traderilor posibilitatea de a profita de diferențele de preț în alte cursuri de schimb, în timp ce utilizează rapid Lightning Network pentru a muta activele.

Scalpingul efectuat a constat în a profita de faptul că Chivo a menținut înghețată rata prețului timp de un minut, și a profita de acel minut pentru a compara rata cu alte exchange-uri și a vedea dacă prețul Bitcoin a scăzut sau a crescut.

Scalpingul este un stil de tranzacționare specializat în profitarea a micilor modificări ale prețului și obținerea unui profit rapid. În day trading, scalpingul este un termen pentru o strategie de prioritizare a obținerii unor volume mari din profituri mici.

În ciuda scalpingului de înaltă frecvență care cuprinde o formă legală de tranzacționare, Chivo descre traderii care au folosit funcția de înghețare a prețurilor, pentru a arbitra împotriva exchange-urilor în timp real – ca și cum ar fi obținut profitorui nesfârșite prin fraudă.

În viitor, Chivo intenționează să elimine funcția de blocare a prețului și să ofere o referință de preț în timp real.

În data de 7 Septembrie, El Salvador a adoptat controversata lege în care recunoaște Bitcoin ca mijloc legal de plată, la nivel național.

În ciuda criticilor care au evidențiat ratele scăzute de alfabetizare digitală în rândul salvadorienilor, legislația pare să fi favorizat adoptarea Bitcoin pe scară largă.

Salvadorienii acum convertesc economiile din dolari americani în Bitcoin într-un ritm accelerat. În data de 14 Octombrie, președintele din El Salvador Nayib Bukele, a declarat că Chivo a înregistrat 24,076 cereri de plată în valoare de peste $3 milioane.

El Salvador a anunțat, de asemenea, planurile de a investi o parte din profiturile generate de Bitcoin în valoare de $4 milioane pentru construcția unui nou spital veterinar, în capitala San Salvador.

Exit mobile version