El Salvador sărbătorește Black Friday cumpărând 100 de Bitcoin la 20% reducere

Odată cu adăugarea celor 100 de monede, El Salvador a ajuns la un cumul de 1,220 BTC, care valorează în jur de $67 milioane - după scăderea prețului sub $55,000

Rojo | Adobe Stock

Președintele salvadorian Nayib Bukele a cumpărat din nou dip-ul, investind peste $5 milioane în Bitcoin, după ce prețul a scăzut vineri sub $54,000.

Într-un mesaj postat vineri pe twitter, președintele El Salvadorului a spus că a cumpărat 100 de monede Bitcoin, în urma unei scăderi simultane a tuturor piețelor, ca răspuns la descoperirea noii variante a virusului respirator. Conform datelor furnizate de FTX, prețul BTCUSD a retras 20% de la maximul de $69,000, tranzacționat în 10 Noiembrie.

Inițial, Bukele a anunțat că El Salvador va efectua o achiziție majoră de BTC, chiar înainte ca Legea Bitcoin să fie implementată în 7 Septembrie, dată la care președintele a cumpărat 200 de monede BTC, fiecare valorând $52,000 la vremea respectivă. Bukele a continuat să posteze pe twitter de fiecare dată când guvernul cumpăra din activul digital, pe parcursul dip-urilor, ajungând astfel la un total de 1,120 de monede, înainte de ultima achiziție. Odată cu adăugarea celor 100 de monede din 26 Noiembrie, El Salvador deține în prezent Bitcoin în valoare de $67 de milioane.

El Salvador sărbătorește Black Friday cumpărând 100 de Bitcoin la 20% reducere
Bitcoin: dezvoltarea prețului, în ultimele 7 zile | CoinMarketCap

De la primul anunț cu privire la legislația pe care dorea să o implementeze în El Salvador, Bukele a propus diferite inițiative în cadrul jurisdicției, pentru adopție sau mining. Guvernul a început construcția pentru infrastructura necesară susținerii unui portofel electronic, emis de stat. Este vorba de Chivo, portofelul care ar putea fi folosit în propriul oraș Bitcoin, aflat la poalele unui vulcan și fondat cu ajutorul unei runde de finanțare prin obligațiuni, în valoare de $1 miliard.

Mulți cetățeni salvadorieni s-au opus inițiativelor cu privire la crypto-monede, protestând specific împotriva Bitcoin și împotriva președintelui Bukele. În luna Septembrie, cetățenii au mărșăluit prin capitala țării, distrugând unul dintre chioșcurile Chivo, și răspândind semne și logo-uri anti-Bitcoin. Grupările numite Rezistența Populară și Rebellion Block au demarat demonstrații împotriva Legii Bitcoin.

Exit mobile version