El Salvador lansează programul „Viza Libertății”, care își propune să atragă investiții prin Bitcoin și Tether

Programul 'Viza Libertății pentru Adoptarea El Salvadorului' își propune să atragă investiții prin oferirea cetățeniei

El Salvador lansează programul "Viza Libertății", care își propune să atragă investiții prin Bitcoin și Tether

El Salvador, cunoscut pentru adopția inovatoare a Bitcoin ca monedă legală în 2021, a lansat programul „Adopting El Salvador Freedom Visa”.

Această inițiativă inovatoare, limitată la 1.000 de participanți anual, are scopul de a atrage persoane să investească în țară în schimbul rezidenței și, eventual, a cetățeniei.

Cerințe de investiție și beneficii

Participarea la programul Viza Libertății necesită o investiție de 1 milion de dolari fie în Bitcoin (BTC), fie în Tether (USDT). Solicitanții de succes nu numai că vor obține rezidența în El Salvador, ci vor deveni, de asemenea, eligibili pentru un pașaport salvadoran și pentru oportunitatea de a obține cetățenia.

Adriana Mira, viceministrul Afacerilor Externe din El Salvador, a exprimat un entuziasm puternic pentru program:

„Programul Adopting El Salvador Freedom Visa oferă o oportunitate extraordinară pentru ca indivizii să participe activ la modelarea unui viitor prosper pentru națiunea noastră.”

Ministerul Afacerilor Externe estimează că, dacă va fi complet abonat, programul ar putea genera 1 miliard de dolari anual pentru El Salvador. Tether, emitentul stablecoin, colaborează cu El Salvador ca partener tehnologic pentru această inițiativă.

Cu toate acestea, costul programului este semnificativ mai mare decât programele similare de cetățenie prin investiție oferite de țările vecine din Caraibe, precum Antigua și Barbuda, Dominica și St. Lucia.

Firma de consultanță în migrație Henley & Partners a remarcat faptul că inițiativa El Salvador este de 10 ori mai costisitoare decât aceste programe.

Tether joacă un rol central în această inițiativă ca partener tehnologic al El Salvador. Paolo Ardoino, directorul general nou numit al Tether, a remarcat:

„Această inițiativă subliniază angajamentul nostru de a sprijini orașele și comunitățile în efortul lor de a obține libertate financiară și inovație.”

Președintele El Salvadorului, Nayib Bukele, a anunțat recent că portofoliul de Bitcoin al țării este acum profitabil cu aproximativ 3,6 milioane de dolari, o declarație întâmpinată cu scepticism de unii.

Acest anunț vine ca o replică la criticii care au contestat decizia El Salvadorului de a investi în Bitcoin, în ciuda afirmațiilor care pun sub semnul întrebării veridicitatea declarațiilor lui Bukele cu privire la tezaurul de Bitcoin al națiunii.

Exit mobile version