El Salvador: Președintele arată progresele mining farm-ului geotermic pentru minarea Bitcoin

Președintele El Salvador a arătat pe Twitter primii pași a unei instalații geotermale dedicate mineritului de Bitcoin

El Salvador: Președintele arată progresele mining farm-ului geotermic pentru minarea Bitcoin

lembergvector | Adobe Stock

Președintele salvadorian Nayib Bukele a distribuit un videoclip în care arată progresul instalației miniere de Bitcoin, alimentată cu energie geotermală vulcanică.

El Salvador construiește primul mining farm geotermal din țară

Videoclipul descrie o imagine de ansamblu a instalației de generare a energiei electrice.

Bukele nu a detaliat procesul prezentat în videoclip, scriind doar primii pași  alături de un emoji care reprezintă un vulcan și steagul național al El Salvador.

https://twitter.com/nayibbukele/status/1442949756993490945

Tweet-ul apare după ce, la începutul lunii Bukele a dezvăluit că l-a instruit pe președintele companiei de stat LaGeo, să permită mining-ul de Bitcoin prin utilizarea energiei, low cost, 100% regenerabilă și cu 0 emisii. Datorită celor 23 de vulcani activi, mai mult de jumătate din energia utilizată în El Salvador provine din surse regenerabile: structurile geotermale din regiune pot produce peste 200 de MW. 

El Salvador a acceptat oficial Bitcoin-ul ca mijloc legal de plată pe 7 Septembrie. Ultima decizie pe subiectul mining este doar una dintre mai multe măsuri în favoarea crypto-monedelor întreprinse de Bukele. În plus, confirmă potențialul enorm al Bitcoin-ului de a reduce impactul asupra mediului prin utilizarea unui număr mare de surse regenerabile de energie.

Potrivit lui Elon Musk, Bitcoin și-a îndeplinit deja cerința de energie regenerabilă în Iulie, sugerând că mixul energetic este compus din surse regenerabile probabil în proporție de 50% sau mai mult.

Exit mobile version