El Salvador: Reducere de $0,20 pentru cei care cumpără combustibil cu Bitcoin

El Salvador: Reducere de $0,20 pentru cei care cumpără combustibil cu Bitcoin

Антон Медведев | Adobe Stock

Președintele salvadorian, Nayib Bukele, a anunțat că consumatorii locali care plătesc folosind portofelul Chivo, se vor bucura de o reducere de $0,2 a prețurilor benzinei pentru fiecare galon cumpărat.

Președintele a anunțat subvenția prin intermediul platformei de socializare Twitter, descriind-o drept vești pozitive pentru buzunarele salvadorienilor.

Compania de stat Chivo a negociat cu cele mai mari companii petroliere din El Salvador. Începând de mâine, benzinăriile vor oferi fiecare galon de combustibil cu $0,20 mai puțin dacă plătiți prin intermediul portofelului Chivo

Bukele a mai subliniat că nu există nici o limită la reducere. Orice persoană sau afacere din El Salvador poate să beneficieze. El a adăugat că reducerea va anula câteva creșteri ale prețului internațional al combustibililor și va reduce costurile de transport în lanțurile de aprovizionare.

Decizia guvernului, un dezavantaj pentru El Salvador?

Cu toate acestea, unii salvadorieni nu par convinși că subvenția va fi în beneficiul cetățenilor. Alții, au fost cinici cu privire la decizia guvernului de a oferi reducerea, numai celor care plătesc folosind Chivo. 

Bukele a mai dezvăluit că a autorizat un fond destinat stabilizării prețului intern al gazului lichefiat. Președintele a spus că în timp ce piața internațională intenționează să crească prețurile, salvadorienii vor simți o ușoară reducere a costurilor.

Pe 7 Septembrie, El Salvador a devenit prima țară care a recunoscut Bitcoin ca mijloc legal de plată. Bukele a declarat că o treime dintre salvadorieni, la mai puțin de trei săptămâni de la lansare, deja foloseau Chivo.

Cu toate acestea, mulți și-au exprimat scepticismul cu privire la decizia guvernului de a adopta Bitcoin ca mijloc legal de plată.

Exit mobile version