El Salvador: Un singur vulcan are 90% șanse să alimenteze întregul Bitcoin City

Conform președintelui salvadorian, în cazul în care consumul de energie al Orașului Bitcoin depășește capacitatea vulcanului, energia geotermală ar putea fi asigurată din alte locuri

El Salvador: Un singur vulcan are 90% șanse să alimenteze întregul Bitcoin City

lembergvector | Adobe Stock

Nayib Bukele, președintele El Salvadorului, a transmis oficial că energia geotermală poate fi folosită de la unul dintre vulcanii inactivi ai țării pentru a alimenta proiectul Bitcoin City.

Într-un mesaj postat duminică, Bukele a spus că există o probabilitate de 90% să folosească vulcanul Conchagua pentru a furniza 42 de megawați – suficient cât să alimenteze întregul Oraș Bitcoin. Liderul salvadorian a mai adăugat faptul că LaGeo, compania electrică deținută de stat, continuă să-și crească producția de energie geotermală de la diferiți vulcani ai țării, dintre care o sursă este capabilă să producă 95 de MW.

Conchagua, localizat lângă granița țării cu Golful Fonseca, nu are nicio erupție confirmată istoric. Conform lui Bukele, în cazul în care consumul de energie al Orașului Bitcoin depășește capacitatea produsă de vulcan, atunci diferența de care mai este nevoie poate fi suplinită din alte locuri. El a mai precizat că surplusul de energie va fi folosit pentru a mina Bitcoin, care va fi adăugat în trezoreria virtuală a țării. În trecut, Bukele a anunțat diferite achiziții, care în prezent însumează 1,391 de monede BTC – adică aproximativ $60 de milioane la data editării acestui articol.

Inițial, Bukele a propus companiei LeGeo să-i disponibilizeze din facilități pentru a mina Bitcoin, în luna Iunie, la scurt timp după ce a anunțat intenția sa de a transforma activul digital într-o monedă de schimb. În Noiembrie, președintele salvadorian a spus că țara se pregătește de construirea Bitcoin City, finanțat de obligațiuni acoperite în BTC, în valoare de $1 miliard. Atât Bitfinex cât și Blockstream și-au anunțat susținerea față de proiect.

Președintele țintește ca Bitcoin City să devină un oraș complet funcțional, cu locuri de muncă în turism, construcție, comerț și inginerie. Cetățenii nu vor plăti nicio taxă pe venit, proprietate sau câștiguri de capital.

Exit mobile version