După Dogecoin și Bitcoin, Elon Musk a pus ochii pe Cardano

Elon Musk face trecerea de la o criptomonedă la altă, iar ultima care i-a captat atenția pare să fie Cardano... după Bitcoin și Dogecoin

elon musk cardano bitcoin

Austin Distel / Unsplash.com

Elon Musk sare de la o monedă la alta, iar ultima pe care a pus ochii se pare că este Cardano, care a intrat de ceva vreme și în atenția internauților de pe rețeaua de socializare Reddit, care au devenit foarte activi pe acest subiect, în ultima lună.

Cu toate acestea, este posibil ca, la rândul lui, Elon Musk să fi fost luat în colimator de SEC pe motiv că ar fi manipulat piața, prin tweet-urile sale legate de Dogecoin.

Multi-miliardarul, care recent și-a pierdut statului de cel mai bogat om de pe planetă, după ce acțiunile Tesla au scăzut cu peste 20% de la aproape 900 de dolari până la 680 de dolari, este cunoscut pentru înclinația pe care o are pentru Bitcoin.

Acesta a anuntat la începutul lunii februarie că Tesla a cumpărat în ianuarie Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari, iar pe hârtie, odată cu noua apreciere a criptomonedei, a realizat un profit de peste 1 miliard de dolari.

Numai că, mare parte din acest profit deja s-a vaporizat având în vedere că Bitcoin a scăzut de la 58.000 de dolari, pana la 47.000 – 48.000 de dolari, la ora redactării acestui material.

Moneda poporului, Dogecoin, l-a atras pe Elon Musk

Când a realizat potențialul pe care-l au criptomonedele, Elon Musk a început să se orienteze către acestea, mergând în paralel cu industria spațială și cea a mașinilor electrice, în care este implicat destul de mult, prin Space X și Tesla, dar nefiind limitat la acestea.

Profilul lui Elon Musk se pliază foarte bine pe caracterul celor care apreciază meme-moneda Dogecoin, astfel că a fost o compatibilitate bună de la început. Așa că, a început să își arate susținerea pentru aceasdtă monedă.

Iar prin intermediul a câtorva tweet-uri pline de subînțeles și descifrate de comunitatea Dogecoin, criptomoneda a ajuns să crească exponențial oferind câștiguri fabuloase celor care au îndrăznit să investească într-o monedă care a pornit de la o glumă.

De la Dogecoin, Musk a trecut la Bitcoin

Nu a trecut mult timp, și Elon Musk și-a recunoscut aprecierea și pentru Bitcoin. Acestul lucru, după ce, în urmă cu opt ani spunea despre Bitcoin că este o inovatie cu adevarat interesantă în lumea tranzacțiilor, dar care riscă să fie folosită pentru acțiuni ilegale.

Și deși este și folosită la așa ceva, Bitcoin are un rol mult mai important în lumea financiară decât cel de metodă de plată între infractori.

Dar, într-o istorie mult mai recentă, pe la începutul anului, Elon Musk a început să lase în urma sa „firimituri” legate de Bitcoin, până când, o lună mai târziu, a anunțat că Tesla a făcut mega-achiziția de 1,5 miliarde de dolari pentru a-și diversifica rezerva monetară.

Mai mult, acesta a spus că ia în considerare și faptul că, Bitcoin să fie folosit ca metodă de plată pentru achiziția de modele Tesla.

Cardano, ultima moneda alternativă în atenția miliardarului

Dacă luăm la analizat poza de la profilul lui Elon Musk de pe contul de Twitter, avem toate motivele să înțelegem că acesta și-a îndreptat atenția către Cardano. Este vorba despre o furculiță înfiptă în asfalt, cu mesajul la biografie „meta for k”

IOHK, compania care a dezvoltat protocolul Cardano, a anuntat „Mary”, un update al protocolului, ce va fi aplicat de la 1 martie.

Într-un tweet, compania a explicat că „actualizarea introduce token-uri native și suport multi-activ, aducând noi cazuri de utilizare interesante pentru Cardano. În felul acesta, este foarte posibil ca actualizarea să aducă o creștere a valorii lui Cardano, în conditiile în care acum se află la un preț de tranzacționare de 1,15 dolari.

La fel ca alte blockchain-uri, token-urile vor fi o parte centrală și nucleu ale multor aplicații descentralizate lansate pe Cardano.

Exit mobile version