Elon Musk, CEO Tesla: Activele digitale nu pot fi oprite sau distruse

Natura descentralizată a crypto-monedelor ar putea fi o provocare pentru guvernul chinez, conform spuselor lui Elon Musk

Elon Musk, CEO Tesla: Activele digitale nu pot fi oprite sau distruse

Björn Wylezich | Adobe Stock

Pe măsură ce organele de reglementare globale continuă să examineze industria activelor digitale, Elon Musk și-a exprimat susținerea față de crypto-monede, numindu-le indestructibile.

Cred că nu este posibil ca sfera crypto să fie distrusă – însă este posibil ca guvernele să-i încetinească adopția și dezvoltarea – a transmis Musk la Code Conference, în California

Conform CEO-ului Tesla, natura descentralizată a crypto-monedelor ar putea reprezenta o provocare pentru guvernul chinez, care a anunțat începerea unui alt război față de activele digitale.

Presupun că obiectivul fundamental al crypto-monedelor este acela de a reduce puterea centralizată a unui guvern – a mai adăugat Musk

Nu le prea place asta

Miliardarul american a mai sugerat că interdicția impusă de China are de-a face cu problemele semnificative de producere a energiei.

O mare parte din aceste probleme se datorează deficienței de energie electrică din multe regiuni ale Chinei. O mare parte din sudul Chinei suferă întreruperi de curent, deoarece cererea de energie este mai mare decât se așteptau […] Minarea activelor digitale a jucat un rol în această privință – a mai spus miliardarul

Deși Musk nu se consideră un expert al crypto-monedelor, mogulul industriei auto a insistat asupra faptului că organele de reglementare nu ar trebui să încetinească adopția activelor digitale. Întrebat dacă guvernul Statelor Unite ar trebui să se implice în reglementarea crypto-monedelor, el a răspuns: 

Aș zice că nu trebuie să ia nicio decizie

Musk a avut în trecut o influență masivă asupra prețului activelor digitale mulțumită mesajelor sale postate pe twitter. Mulți experți au atribuit creșterile masive ale prețurilor unor monede precum Shiba Inu, Dogecoin dar și Bitcoin. CEO-ul Tesla a fost criticat de comunitate după ce a întrerupt posibilitatea de a plăti mașinile electrice cu Bitcoin, în Mai 2021, din cauza impactului pe care moneda îl are asupra mediului înconjurător.

Cea mai bună influență pe care Musk a avut-o asupra sferei crypto – s-a întâmplat în luna Februarie, când firma sa a cumpărat Bitcoin în valoare de $1,5 miliarde.

Exit mobile version