Elon Musk acuză Meta de ,,înșelăciune” cu privire la noua rețea socială, Threads

Această acuzație publică urmează unei scrisori formale trimise de avocatul Twitter, Alex Spiro, către CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, amenințând cu posibile acțiuni legale

Elon Musk acuză Meta de ,,înșelăciune'' cu privire la noua rețea socială, Threads

Într-o postare recentă pe social media, Elon Musk, președintele executiv al platformei Twitter, a acuzat Meta, cunoscută anterior sub numele de Facebook, de ,,înșelătorie” în legătură cu lansarea noii sale rețele sociale bazate pe text, Threads. Threads, care seamănă izbitor de bine cu Twitter, a fost centrul controversei de la lansarea sa.

Musk, cunoscut pentru remarcele sale directe, a declarat într-o postare pe social media că, deși este deschis la competiție, nu va tolera practicile incorecte.

Remarca miliardarului vine în urma unei scrisori trimise de avocatul Twitter, Alex Spiro, CEO-ului Meta, Mark Zuckerberg, amenințând cu acțiuni legale.

În scrisoarea datată pe 5 iulie, Spiro a exprimat intenția Twitter de a ,,aplica strict drepturile sale de proprietate intelectuală”. Compania a cerut ca Meta să înceteze imediat utilizarea secretelor comerciale ale platformei Twitter.

Potrivit scrisorii lui Spiro, Meta a angajat foști angajați ai Twitter care aveau acces la informații confidențiale, inclusiv secretele comerciale ale platformei Twitter. Spiro a acuzat că Meta a atribuit acestor angajați sarcina de a dezvolta o aplicație ,,imitatoare” numită Threads, susținând că compania a folosit secretele comerciale și proprietatea intelectuală a Twitter pentru a accelera dezvoltarea aplicației rivale.

Scrisoarea servește, de asemenea, drept notificare formală pentru Meta de a păstra orice documente relevante pentru un potențial litigiu între Twitter și Meta, precum și orice informații legate de foștii angajați ai Twitter care lucrează acum pentru Meta.

Spiro a subliniat, de asemenea, că Meta este interzis să efectueze crawling sau scraping a datelor de urmărire sau urmăritori de pe Twitter fără consimțământul prealabil al companiei.

Pe 5 iulie, noua rețea socială bazată pe text a Meta, Threads, a fost lansată în 100 de țări. Aplicația a fost lansată la câteva zile după incidentul de limitare a ratei Twitter, când platforma socială a limitat temporar numărul de postări pe care utilizatorii le puteau citi.

Momentul lansării Threads a adăugat combustibil pe foc în această dispută în creștere între două dintre cele mai influente figuri din lumea tehnologică.

Exit mobile version