Elon Musk critică ChatGPT și introduce „TruthGPT”, un nou model AI transparent

AI are potențialul de a distruge civilizația, a spus Elon Musk

Elon Musk critică ChatGPT și introduce „TruthGPT”, un nou model AI transparent

Elon Musk critică ChatGPT și introduce „TruthGPT”, un nou model AI transparent

Elon Musk a anunțat că lucrează la o alternativă la ChatGPT numită „TruthGPT”. Noul sistem AI își propune să „caute adevărul maxim” și să „evite distrugerea potențială a omenirii cauzată de sistemele AI tradiționale”.

În timpul unui interviu cu Tucker Carlson de la Fox News, Elon Musk a discutat despre planurile sale de a crea un nou sistem AI numit TruthGPT. El l-a descris ca fiind un „AI pentru căutarea adevărului maxim” care își propune să înțeleagă natura universului.

Musk crede că un sistem AI care se preocupă de înțelegerea universului este mai puțin probabil să prezinte o amenințare pentru omenire, deoarece oamenii sunt o parte interesantă a universului.

În ianuarie, Microsoft Corporation (MSFT.O) a anunțat o investiție suplimentară de miliarde de dolari în OpenAI, intensificând concurența cu rivalul său Google și alimentând cursa pentru atragerea finanțărilor pentru AI în Silicon Valley.

El a criticat OpenAI, compania din spatele popularului chatbot ChatGPT, susținută de Microsoft, pentru „instruirea AI-ului să mintă”. De asemenea, a declarat că OpenAI a devenit o organizație „closed source”, „for-profit”, strâns legată de Microsoft.

„Are potențialul de a distruge civilizația”, a spus el.

De asemenea, a afirmat prin intermediul Twitter că, la momentul plecării sale de la OpenAI, alte motive au inclus faptul că Tesla concura pentru aceleași persoane ca și OpenAI și că nu se alinia cu anumite obiective ale echipei OpenAI.

Exit mobile version