Elon Musk spune că Neuralink este superior Metaverse-ului, pe termen lung

Fondatorul Neuralink spune că nu vede un viitor plin de căști VR, după ce a pus la îndoială implicațiile pe termen lung ale acestora față de vederea omului

Elon Musk spune că Neuralink este superior Metaverse-ului, pe termen lung

Ipopba | Adobe Stock

Elon Musk, CEO-ul Tesla și al SpaceX, nu-și arată susținerea pentru ecosistemele metaverse și Web 3.0 într-o postare pe twitter, chiar dacă miliardarul american nu a inclus cele două cuvinte în mesajul său, pentru a evita tacticile de marketing.

Nu văd cum cineva ar putea să stea legat cu ecranul de cap toată ziua, a spus Musk în cadrul unui interviu acordat The Babylon Bee, atunci când a fost întrebat de ecosistemul metaverse. Nu știu dacă îmi place chestia asta cu metaverse, chiar dacă oamenii îmi vorbesc des despre asta.

Vorbind despre metaverse și realitatea virtuală (VR), Musk a transmis că nu vede un viitor în care oamenii părăsesc lumea fizică pentru a trăi într-una virtuală. Împărtășind o experiență personală, el a spus despre căștile VR că tind să declanșeze rău de mișcare atunci când sunt folosite în jocuri video:

Pe termen lung, un Neuralink sofisticat ar putea să te transpună pe deplin într-o realitate virtuală. Cred că suntem foarte departe de a dispărea în metaverse, pur și simplu sunt cuvinte la modă

Musk a fondat Neuralink, o companie de neurotehnologie care are ca țintă primară să lanseze implanturile în creierele umane pentru a restabili și dezvolta capabilitățile fizice prin computere.

Deocamdată nu pot să văd nicio situație convingătoare pentru metaverse sau Web 3.0. Toate acestea sună mai mult a marketing decât a realitate. Nu le înțeleg, poate o voi face, dar deocamdată nu

Musk a evidențiat faptul că oamenii nu vor prefera să se miște cu seturi VR legate de cap, fără a le lăsa deoparte. El și-a mai amintit avertismentele pe care le-a primit în copilărie, și anume să nu stea prea aproape de televizor:

O să-ți distrugă vederea, nu? Iar acum avem ecranul chiar acolo, în fața ochilor. Întrebarea mea e: crezi că îți va face bine?

Adăugând și mai mult la rolul său de cel mai influent susținător al Dogecoin, Musk și-a reiterat recent părerea pozitivă despre active digitale, în general, numindu-le indestructibile și cu rolul fundamental de a reduce puterea unui guvern centralizat. După cum am raportat într-unul din fostele articole, Musk a transmis în cadrul Code Conference din California:

Nu este posibil ca activele digitale să fie distruse, însă este posibil ca guvernele să le încetinească evoluția

De asemenea, el a sugerat că guvernul Statelor Unite nu ar trebui să facă nimic, atunci când a fost întrebat care este poziția sa față de reglementarea acestei clase de active.

Exit mobile version