Elon Musk prezintă abilitățile primului pacient cu implant cerebral Neuralink „Telepathy”

Primul pacient care a primit un implant Neuralink demonstrează cum funcţionează "Telepathy", controlând un computer și jucând jocuri video doar cu gândul.

Elon Musk prezintă abilitățile primului pacient cu implant cerebral Neuralink „Telepathy”

Elon Musk prezintă abilitățile primului pacient cu implant cerebral Neuralink „Telepathy” | X

Puncte cheie:

Proiectul Neuralink al lui Elon Musk a făcut recent un salt uriaș înainte, magnatul tehnologiei anunțând că startup-ul său a reușit pentru prima dată să implanteze cu succes un cip cerebral unui subiect uman.

Ȋn acest context, „spikes” se referă la pulsiuni de activitate electrică generate de neuroni.

Acum, Musk a dezvăluit prin intermediul contului său de pe X că primul pacient Neuralink din lume este capabil să controleze un computer și să joace jocuri video doar prin gândire.

Primul produs al Neuralink se numește Telepathy și, cu ajutorul lui, compania își propune să ofere asistență persoanelor care suferă de paralizie, pentru a opera echipamente care le-ar facilita comunicarea și mișcarea.

Cu Telepathy, poţi controla un computer cu mintea

Primul pacient care a primit cipul este un bărbat paralizat, care nu își poate controla propriul corp. Însă, cu ajutorul tehnologiei Neuralink, a reușit să joace o partidă de șah pe computer doar cu gândul.

Mutările pot fi observate pe ecranul computerului, iar pacientul compară noua sa abilitate Neuralink cu „Forța” – abilitatea telepatică prezentată în franciza Star Wars.

„Am reușit să-l fac să se mute oriunde voiam”, spune pacientul în timpul transmisiunii live. „Trebuie doar să te uiți fix într-un punct de pe ecran, iar el se va muta unde vrei tu. E tare grozav.”

Compania este optimistă cu privire la implantarea cu succes a cipului la mai mulți pacienți în viitor, ceea ce va permite teste suplimentare și o distribuție la scară largă în cele din urmă.

Neuralink a declarat că va publica mai multe actualizări despre progresele pacientului și despre tot ce vor mai putea realiza cu implantul cerebral în zilele următoare.

Exit mobile version