Elon Musk: Robotul umanoid Optimus de la Tesla ar putea fi lansat în 2025

Elon Musk susține că robotul umanoid sentient Optimus, dezvoltat de Tesla și capabil să navigheze realitatea, va duce la o economie fără limite.

Elon Musk: Robotul umanoid Optimus de la Tesla ar putea fi lansat în 2025

Elon Musk: Robotul umanoid Optimus de la Tesla ar putea fi lansat în 2025 | Google

Puncte cheie

  • Elon Musk vorbește despre robotul Optimus al Tesla, care ar putea fi pus în vânzare până la sfârșitul anului 2025.
  • Magnatul tech numește Optimus un potențial robot umanoid simțitor (sentient), capabil să navigheze realitatea.

Conform celor mai recente știri de la Reuters, robotul umanoid Optimus al Tesla este încă în faza de dezvoltare, însă ar putea fi disponibil pentru vânzare până la sfârșitul lui 2025.

Elon Musk susține că Optimus ar putea îndeplini sarcini în fabrică până la finalul acestui an. Musk a declarat că Optimus va intra în producție limitată în fabrica reală, executând sarcini utile, iar robotul va deveni mai valoros decât orice altceva.

Musk a afirmat că dacă există un „robot umanoid simțitor” care poate naviga realitatea și îndeplini sarcini complexe, atunci nu există o limită semnificativă pentru dimensiunea economiei.

Așa cum subliniază Reuters, roboții umanoizi sunt în curs de dezvoltare de câțiva ani de către Honda din Japonia și Hyundai Motor’s Boston Dynamics.

Anul acesta, startup-ul Figure, susținut de Microsoft și Nvidia, a dezvăluit că a semnat un parteneriat cu producătorul auto german BMW pentru a implementa roboți umanoizi în fabrica producătorului auto din Statele Unite.

Musk a făcut referire și la capabilitățile de inteligență artificială, spunând:

„Cred că Tesla este cel mai bine poziționat producător de roboți umanoizi pentru a putea ajunge la producția în serie cu inferență eficientă pe robotul însuși.”

Tesla a lansat prima generație a robotului său Optimus, numit Bumblebee, în septembrie 2022.

Musk prezintă Grok 2

Recent, Elon Musk a anunțat disponibilitatea lui Grok 2, a doua variantă a primului său chatbot cu inteligență artificială, numit Grok-1.5. Grok-1.5 este cel mai nou model capabil de raționament avansat și înțelegere a contextului extins.

Grok-1.5 poate procesa context extins de până la 128k de tokeni în fereastra de context.

Modelul de limbaj bazat pe inteligență artificială are o capacitate de memorie crescută de până la 16 ori lungimea contextului precedent. Acest lucru îi permite să utilizeze informații din documente substanțial mai lungi.

Exit mobile version