Elon Musk: Tesla acceptă Dogecoin ca metodă de plată pentru două produse noi

Tesla a acceptat astăzi Dogecoin ca metodă de plată pentru CyberQuad, un ATV în miniatură, și CyberWhistle, un fluier din oțel. Cele două produse au apărut în Shop odată cu anunțul

Ink Drop | Adobe Stock

Elon Musk, CEO-ul companiei Tesla, a anunțat că firma sa acceptă Dogecoin ca metodă de plată pentru două dintre noile produse scoase la vânzare. Acestea puteau fi cumpărate prin simpla expediere a monedelor DOGE în adresa companiei producătoare de mașini electrice.

Elon Musk: Tesla acceptă Dogecoin ca metodă de plată pentru două produse noi
Produsele care puteau fi achiziționate cu Dogecoin: un Quad și un fluier din oțel | Tesla Shop

Chiar dacă a acceptat DOGE ca metodă de plată, Tesla a clarificat faptul că nu acceptă altă crypto-monedă. Compania americană a stabilit de la bun început faptul că nu primește alte active digitale, cu excepția Dogecoin. Reprezentanții Tesla au transmis că celelalte active care sunt trimise accidental nu vor putea fi restituite.

Pe lângă asta, produsele cumpărate cu DOGE nu pot fi returnate, schimbate sau anulate. Tesla consideră toate vânzările realizate cu DOGE ca fiind finale – și nu pot fi schimbate în dolari americani sau alte monede de schimb tradiționale.

Billy Markus, creatorul Dogecoin, a răspuns instant mesajului postat de Elon Musk, încurajând comunitatea: Către comunitatea Dogecoin: Știți ce să faceți – le-a transmis Markus urmăritorilor săi.

Iar comunitatea a răspuns într-adevăr rapid. Unii dintre ei au răspuns cu mesaje prin care spuneau că au achiziționat deja produsele, folosind Dogecoin ca metodă de plată. La doar câteva minute de la anunț, unul dintre utilizatori a răspuns cu un screenshot al comenzii sale, adăugând: Abia aștept să-mi ajungă tequila de la Tesla.

În urmă cu o lună, Tesla a confirmat faptul că va accepta Dogecoin ca metodă de plată în viitor, pentru anumite produse. Anunțul a rezultat într-o creștere de 25% a prețului, la vremea respectivă. Vineri, la doar câteva ore de la implementarea plăților cu Dogecoin, activul digital a beneficiat de o creștere totală de 26%.

În luna Decembrie, Musk și-a exprimat părerea cu privire la Dogecoin, comparându-l cu Bitcoin. Conform lui, chiar dacă Dogecoin a fost creat sub formă de glumă, este mai potrivit pentru tranzacții decât Bitcoin. El a mai adăugat proprietățile inflaționare ale crypto-monedei, și faptul că acesta este factorul cheie care îi încurajează pe oameni să o cheltuiască – nu să o păstreze ca pe un Store of Value, ca în cazul Bitcoin.

Tesla ar putea să nu fie singura companie americană care implementează crypto-monedele ca metodă de plată. Un studiu efectuat de Visa arată că business-urile mici și medii vor să îmbrățișeze activele digitale în 2022.

Exit mobile version