Elon Musk precizează când Tesla va accepta din nou plăți în Bitcoin

Elon Musk precizează când Tesla va accepta din nou plăți în Bitcoin

Ink Drop | Adobe Stock

Elon Musk, șeful executiv al producătorului de mașini electrice Tesla, a spus într-un mesaj postat pe twitter că firma sa va accepta din nou ca metodă de plată – odată ce se confirmă faptul că minerii folosesc energie curată, regenerabilă – pentru a exploata activul digital.

Șeful Tesla a postat acest mesaj sub forma unui tweet-răspuns la adresa Cointelegraph. În mesajul postat de trustul media – CEOul Sygnia, Magda Wierzycka, a cerut Comisiei de Mărfuri și Securități (SEC) să-l investigheze pe miliardarul american pentru manipularea prețului Bitcoin. 

Elon Musk – acuzat de manipularea prețului Bitcoin

Conform investigației făcute de Wierzycka, Musk a pompat în mod conștient prețul BTCUSD – doar pentru a vinde la vârf o mare parte din expunerea sa

Această remarcă este incorectă – a răspuns Musk. Tesla a vândut doar ~10% din cantitatea de BTC deținută pentru a confirma faptul că BTC poate fi vândut ușor, fără a mișca piața

După cum s-a raportat pe parcursul lunii Aprilie, Musk a vândut o zecime din cantitatea de BTC deținută de Tesla, pentru a demonstra lichiditatea activului digital ca alternativă a banilor tradiționali (FIAT). Cu o lună înainte de acest eveniment, miliardarul american a confirmat faptul că Tesla a convertit $1,5 miliarde din bilanț în Bitcoin – urmând ca ulterior să accepte activul digital ca metodă de plată pentru vehiculele electrice vândute. 

În orice caz – adopția companiei față de Bitcoin ca metodă de plată – a fost de scurtă durată: Musk și-a exprimat îngrijorarea față de consumul ridicat de energie al monedei electronice. În 12 Mai, șeful Tesla a postat un mesaj pe twitter în care spunea că nu va mai accepta Bitcoin ca metodă de plată din cauza creșterii de consum a combustibilului fosil (pentru minare).

Mesajul postat de Musk a coincis cu o serie de titluri negative provenite din China – cu privire la intenția guvernului de a interzice minarea monedei. Această rafală de știri a condus la cea mai brutală corecție de anul acesta – care a culminat printr-o scădere totală de peste 50%. 

Exit mobile version