Elrond: 1,65 milioane de EGLD furați de pe Maiar Exchange

Trei portofele au retras în mod misterios 800.000, 400.000 și, respectiv, 450.000 EGLD de pe Maiar Exchange

AdobeStock

Maiar Exchange, un exchange descentralizat (DEX) originar blockchain-ului Elrond, a fost temporar oprit după ce un atacator a profitat de o vulnerabilitate pentru a câștiga 1,65 de milioane de EGLD.

Pe 6 iunie, CEO-ul și cofondatorul rețelei Elrond, Beniamin Mincu, a scris pe Twitter că el și echipa sa „investighează un set de activități suspecte” pe exchange-ul de criptomonede descentralizat Maiar.

Într-o postare pe Twitter, Mincu a spus că a fost identificată o eroare potențial fatală care a deschis „o zonă de exploatare pe care trebuie doar să o reparăm și să o atenuăm imediat”.

Activitățile suspecte au fost posibil identificate și explicate într-un thread de Twitter de către analistul pseudonim „Foudres”, care a dezvăluit că potențialul atacator a implementat un contract inteligent care i-a permis cumva să retragă peste 1,65 milioane Elrond (EGLD).

Cele trei portofele au retras în mod misterios 800.000, 400.000 și, respectiv, 450.000 EGLD, pentru o valoare totală de aproape 113 de milioane de dolari la prețurile curente.

Atacatorul a reușit să vândă aproximativ 800.000 de EGLD în valoare de aproximativ 54 de milioane de dolari, ceea ce a făcut ca prețul EGLD pe Maiar DEX să scadă de la 76 de dolari la aproximativ 5 dolari. Restul criptomonedelor fie sunt încă deținute în diferite portofele, fie au fost legate la USD Coin (USDC) și Ether (ETH), fie sunt vândute pe burse centralizate.

Mincu a declarat în actualizarea sa că a fost implementat un upgrade pentru a remedia bug-ul și că va fi oferită o explicație tehnică după clarificarea că soluțiile implementate sunt testate și funcționează.

El a susținut că toate fondurile sunt în siguranță și vor fi disponibile la repornirea DEX-ului, care este programată pentru mâine seară, spunând că majoritatea fondurilor exploatate fie au fost recuperate integral, fie vor fi acoperite de Fundația Elrond.

Reacția prețului Elrond

EGLD a marcat un minim de 64,98 de dolari după ce a fost publicat tweet-ul lui Mincu. În ultimele 24 de ore, tokenul a scăzut cu 8,58%, iar la momentul redactării acestui articol se tranzacționează la 67,55 de dolari.

EGLD: Evoluția prețului în ultimele 7 zile
EGLD: Evoluția prețului în ultimele 7 zile | CoinMarketCap

Urmând o cale similară, tokenul MEX a suferit o lovitură gravă în câteva minute de la deconectarea exchange-ului, pierzând 90% din preț. Tokenul și-a recuperat pierderile la scurt timp.

MEX: Evoluția prețului în ultimele 7 zile | CoinMarketCap

Datele din lanț arată că activitatea de dezvoltare a ELGD rămâne ridicată, în ciuda scăderii prețurilor observate în ultimele 24 de ore.

Exit mobile version