Epic Games, creatorul Fortnite, adoptă jocurile blockchain

Platformele de jocuri video au început să integreze în propriul ecosistem tehnologia blockchain, crypto-monede și NFT-uri

Epic Games, creatorul Fortnite, adoptă jocurile blockchain

Rokas | Adobe Stock

În urma anunțului făcut de Valve, precum că intenționează să interzică toate jocurile afiliate crypto-monedelor și NFT-urilor de pe Steam, competitorul său principal, Epic Games Store, a arătat o atitudine pozitivă pentru dezvoltatorii blockchain și utilizarea crypto-monedelor în jocurile video.

Planurile inițiate de Epic Games pentru a introduce tehnologia blockchain în propriul ecosistem

CEO-ul Epic Games, Tim Sweeney, a declarat că va permite jocurilor care utilizează tehnologia blockchain să fie listate pe Epic Games Store, atâta timp cât dezvoltatorii respectă legile și își precizează termenii. Jocurile ar mai trebui să fie evaluate în funcție de vârstă de un grup adecvat, a scris Sweeney, adăugând:

Deși Epic nu folosește crypto-monedele în jocurile noastre, salutăm inițiativa în domeniile tehnologiei și a finanțelor

Sweeney a declarat pentru The Verge că atunci când vine vorba de utilizarea NFT-urilor în jocurile video, Epic este dispus să colaboreze cu dezvoltatorii din acest domeniu sub anumite limitări, ca furnizor al platformei. Cu toate acestea, el a precizat anterior că Epic Games, în calitate de dezvoltator de jocuri, nu intenționează să utilizeze NFT în propriile produse, precum Fortnite.

CEO-ul a precizat că Epic nu va sprijini tranzacțiile cu crypto-monede prin intermediul serviciului său de plată, astfel dezvoltatorii trebuie să utilizeze un sistem alternativ de plată. Epic Games Store nu are un plan pentru moment de a integra tehnologia blockchain.

Epic Games Store este o platformă globală de distribuție digitală a jocurilor video pentru Windows, Linux și MacOS, dezvoltată de Epic Games. Lansată în 2018, platforma permite cumpărarea versiunii digitale a unui joc video și stocarea într-o bibliotecă, pentru a fi descărcată și jucată oricând.

Comentariile făcute de Sweeney fac referire la interzicerea jocurilor blockchain de către Steam, un magazin proeminent de jocuri video. Steam a actualizat ghidul pentru dezvoltatorii de jocuri, afirmând că jocurile video care utilizează tehnologia blockchain și emit sau permit schimbul de crypto-monede și NFT nu sunt permise în magazinul digital.

Exit mobile version