Erik Voorhees prezice că Bitcoin va ajunge la 40.000 de dolari în iunie, dar alți analiști au opinii diferite

Experți în cercetare, investitori bogați și directori din industria crypto au făcut recent predicții contradictorii despre Bitcoin

Erik Voorhees prezice că Bitcoin va ajunge la 40.000 de dolari în iunie, dar alți analiști au opinii diferite

Erik Voorhees prezice că Bitcoin va ajunge la 40.000 de dolari în iunie, dar alți analiști au opinii diferite

A existat puțin consens în rândul analiștilor Bitcoin în ultimele săptămâni, experți în cercetare, investitori miliardari și directori din industria crypto făcând predicții extrem de diferite despre perspectivele viitoare ale Bitcoin.

Erik Voorhees prezice 40.000 de dolari pentru Bitcoin până în iunie

În urma unui interviu susținut de Bankless pe 2 ianuarie, CEO-ul și fondatorul exchange-ului de criptomonede ShapeShift a declarat presei că are încredere în viitoarea revenire a prețului Bitcoin și că nu ar fi surprins dacă prețul va ajunge la 40.000 de dolari în vară.

Voorhees a subliniat că dacă predicția sa se adeverește, ar fi o rentabilitate fantastică, deoarece prețul Bitcoin ar crește de 2,5 ori față de prețul actual de 16.684 de dolari. CEO-ul nu a putut specifica când va avea loc următorul bull run, declarând pur și simplu că va avea loc oricând în următoarele șase luni până la trei ani.

El a respins ideea că ar putea dura până la 10 ani pentru ca acest lucru să se întâmple, afirmând că, dacă se va întâmpla, ar însemna un eșec definitiv al întregului proiect. În ceea ce privește ceea ce se va întâmpla cu piața criptomonedelor în acest an, Voorhees a menționat că performanța va fi foarte afectată de înăsprirea mediului macro, a ratelor dobânzilor și a mediului monetar.

În plus, el admite că percepția străinilor asupra criptomonedelor este rea, dar prezice că atunci când va avea loc următorul raliu, aceiași experți vor fi cei care vor fi prinși pe nepregătite. Potrivit lui Voorhees, „ne aflăm în mijlocul unei revoluții în acest moment”, indiferent dacă piața este optimistă sau pesimistă.

Tim Draper prezice 250.000 de dolari până în aprilie 2024

Tim Draper, investitorul miliardar în Bitcoin, a prezis cu fermitate că prețul unui Bitcoin va ajunge la 250.000 de dolari, chiar imprimând pe un tricou această declarație.

În aprilie 2018, în timpul unui discurs la propria sa universitate din San Mateo, el a prezis cu îndrăzneală un preț Bitcoin de 250.000 de dolari, menționând că cerceta la ceea ce el a numit „minge de cristal”. El le-a spus audienței sale că profeția se va întâmpla și va fi minunată, dar oamenii ar crede că cei care o credeau sunt nebuni.

Admițând că previziunea sa de „250k până în 2022” a fost puțin în afara limitelor în ultimul său tweet, Draper a menționat că este sigur că se va întâmpla înainte de Bitcoin halving, care este anticipat să aibă loc în aprilie 2024, potrivit CoinMarketCap.

Tweet-ul său optimist a fost întâmpinat cu diverse reacții, cei mai mulți punându-și la îndoială predicția sa, iar alții scriind pe Twitter că are mari speranțe. Un utilizator a scris pe Twitter că „și-a pierdut interesul față de prețul Bitcoin de când Celsius Network i-a furat singurul Bitcoin” pe care îl avea.

Mike McGlone prezice 100.000 de dolari până în 2025

Mike McGlone, strateg senior al Bloomberg Intelligence, care și-a exprimat anterior optimismul cu privire la viitorul Bitcoin, a prezis în septembrie că criptomoneda va ajunge la 100.000 de dolari până în 2025.

Mike, care a declarat anterior că Bitcoin este pe cale să atingă 100.000 USD până în 2025 într-un interviu realizat în octombrie 2020, și-a menținut, de asemenea, afirmația inițială, susținând că atingerea 100.000 de dolari este doar o „chestiune de timp” în timpul interviului cu Kitco News un an mai târziu. Menționând că motivul a fost că adopția și cererea continuă să crească, dar oferta continuă să scadă.

Standard Chartered prezice 5.000 de dolari în 2023 

Instituția bancară din Marea Britanie Standard Chartered a prezis în decembrie că Bitcoin ar putea scădea sub 5.000 de dolari în 2023, una dintre surprizele pieței financiare din acest an. 

Tot pe 5 decembrie, CNBC a raportat că creșterea ratelor dobânzilor și scăderea stocurilor tehnologice ar putea accelera declinul Bitcoin, ducând la mai multe eșecuri și prăbușiri criptografice și la o scădere a încrederii investitorilor în activul digital. În timp ce unii lideri din spațiul criptomonedei au fost suficient de îndrăzneți pentru a-și dezvălui previziunile pentru viitorul Bitcoin, alții au fost mai precauți.

Exit mobile version