ETF Bitcoin al BlackRock are cea mai rapidă creștere din istorie, potrivit lui Larry Fink

În cadrul unui nou interviu acordat Fox Business, directorul general al BlackRock, Larry Fink, și-a exprimat sentimentul optimist față de Bitcoin; susține că ETF-ul lor BTC are cea mai rapidă creştere din istorie.

ETF-ul Bitcoin al BlackRock este ETF-ul cu cea mai rapidă creștere din istorie, pe fondul schimbării interesului investitorilor | Google

Puncte cheie

Larry Fink, CEO-ul BlackRock, a făcut declarații extrem de optimiste cu privire la Bitcoin pe Fox Business. Acesta a afirmat că ETF-ul lor BTC înregistrează o creștere fără precedent, devenind ETF-ul cu cea mai rapidă creștere din din toate timpurile.

De asemenea, și-a exprimat optimismul cu privire la viabilitatea pe termen lung a Bitcoin, menționând că este surprins de cât de mult a crescut prețul. A menționat crearea unei piețe cu o lichiditate mai mare și o transparență sporită, subliniind că nu ar fi putut prezice niciodată toate acestea înainte ca societatea să depună cererea pentru ETF-ul BTC.

Fink a declarat că BlackRock nu se aștepta la acest tip de cerere din partea investitorilor retail, menționând totodată că piețele nu se află cu siguranță într-un „bubble”.

ETF-ul lor pare să depășească ETF-ul Grayscale, întrucât a performat mai bine decât fondul Grayscale Bitcoin Trust în ultimele două luni. Această performanţă propulsează ETF-ul BlackRock în fruntea clasamentelor bursiere, iar Fink consideră că există loc pentru o creștere și mai mare.

ETF-ul Bitcoin al BlackRock a atins recent o nouă etapă importantă, IBIT înregistrând cel mai mare influx zilnic și volum de tranzacționare în mijlocul mișcărilor tumultuoase de pe piața crypto.

În perioada sa inițială de tranzacționare, IBIT a înregistrat un flux de 13,5 miliarde de dolari, cu un maxim zilnic de 849 de milioane de dolari pe 12 martie, conform raportului Farside Investors.

Aprobarea ETF-ului spot BTC în ianuarie a declanșat o creștere a prețului pentru Bitcoin, care a reușit să depășească noi maxime istorice (ATH).

În momentul redactării acestui articol, BTC se tranzacționează în zona verde, iar moneda are un preț de peste 70.000 de dolari, înregistrând o creștere de peste 4% în ultimele șapte zile, conform CoinMarketcap.

Traiectoria pretului Bitcoin
Traiectoria pretului Bitcoin

Potrivit SoSoValue, ETF-urile Bitcoin au înregistrat un influx net total de 243 de milioane de dolari pe 27 martie.

ETF-ul Grayscale GBTC a înregistrat o ieșire netă zilnică de 299 de milioane de dolari, în timp ce ETF-ul BlackRock IBIT a înregistrat o intrare netă zilnică de 323 de milioane de dolari, iar ETF-ul Ark Invest & 21Shares ARKB a înregistrat o intrare netă zilnică de 200 de milioane de dolari. Intrările nete cumulative istorice au ajuns acum la 11,94 miliarde de dolari.

Asistăm la o schimbare a interesului investitorilor către Bitcoin

Poziția CEO-ului BlackRock asupra viitorului pe termen lung al Bitcoin este aliniată cu tendințele mai largi ale pieței și cu adoptarea instituțională a Bitcoin.

Acest lucru subliniază doar recunoașterea mondială a Bitcoin ca o oportunitate de investiție legitimă.

Viziunile optimiste ale lui Fink cu privire la Bitcoin ar putea influența sentimentul investitorilor și declanșa o schimbare puternică către industria cripto.

Pe măsură ce prețul BTC rămâne peste nivelul important de 70.000 de dolari, randamentele sale lunare arată, de asemenea, foarte bine, deoarece BTC este acum pe cale să închidă a 7-a lună consecutivă record, încheiată pe plus.

Exit mobile version