ETF-urile Bitcoin depășesc noile ETF-uri în volumul de tranzacționare

Volumul cumulat pentru toate produsele noi de ETF-uri pe Bitcoin a atins aproape 10 miliarde de dolari în primele trei zile de tranzacționare

ETF-urile Bitcoin depășesc noile ETF-uri în volumul de tranzacționare

Peisajul tranzacționărilor pentru fondurile tranzacționate la bursă (ETF-uri) pe Bitcoin a cunoscut o schimbare semnificativă.

Pe 16 ianuarie, doar zece ETF-uri Bitcoin au depășit volumul combinat de tranzacționare al tuturor celor 500 de ETF-uri lansate în 2023.

Aceste zece ETF-uri pe Bitcoin, recent aprobate, au generat un volum total impresionant de peste 1,8 miliarde de dolari într-o singură zi. Această cifră a fost dominată în mare parte de fonduri de la Grayscale, BlackRock și Fidelity, care împreună au contat pentru 1,6 miliarde de dolari din acest total.

În contrast puternic, volumul combinat de tranzacționare pe 16 ianuarie pentru toate cele 500 de ETF-uri introduse în Statele Unite în 2023 a fost de doar 450 de milioane de dolari.

Aceste date, provenind de la analistul ETF Bloomberg Eric Balchunas subliniază interesul și activitatea de piață în creștere în produsele financiare bazate pe criptomonede.

În frunte: iShares Bitcoin Trust de la BlackRock

Printre aceste ETF-uri Bitcoin emergente, iShares Bitcoin Trust de la BlackRock s-a evidențiat ca lider, atrăgând peste 497 de milioane de dolari în fluxuri nete în trei zile.

Volumul cumulat pentru toate produsele noi de ETF-uri pe Bitcoin a atins aproape 10 miliarde de dolari în primele trei zile de tranzacționare, un testament al apetitului crescând al investitorilor pentru vehiculele de investiții centrate pe Bitcoin.

Fondul Bitcoin al Grayscale, deși conduce în volumul total de tranzacționare cu peste 5,1 miliarde de dolari, a văzut fluxuri semnificative în afară.

Investitorii par să își schimbe focusul, căutând să reducă expunerea la fondul Grayscale. Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) a experimentat peste 579 de milioane de dolari în fluxuri totale în afară de la începutul tranzacționării pe 11 ianuarie. Balchunas de la Bloomberg prezice că produsul BlackRock va continua să atragă cele mai multe fluxuri, având potențialul de a depăși GBTC ca „Regele Lichidității”.

GBTC, odată o opțiune de investiție foarte căutată, a permis investitorilor să profite de prima Grayscale, care anterior servea ca un barometru pentru cererea de Bitcoin. Cu toate acestea, această profitabilitate s-a inversat atunci când prima s-a transformat într-un discount, prinzând mulți investitori și descurajând vânzările la o pierdere semnificativă.

Această primă a căzut brusc într-un discount în martie 2021, afectând semnificativ strategiile investitorilor. Cu toate acestea, urmând conversia GBTC într-un ETF pe Bitcoin, acest discount a scăzut la doar 1,55%. Această schimbare a oferit o oportunitate de ieșire pentru investitorii care au avut deținerile lor de Bitcoin blocate pentru perioade extinse.

Exit mobile version