Ethereum: Tot mai aproape de PoS – ultimul testnet finalizat cu succes

Testnet-ul Kiln este etapa finală a testării publice înainte de mult așteptatul „Merge” al Ethereum și sfârșitul mecanismului de consens Proof-of-Work.

AdobeStock

După lansarea celui mai recent testnet public „Kiln”, mult așteptatul „Merge” de pe rețeaua Ethereum este cu un pas mai aproape de a deveni realitate.

Testnet-ul Kiln a fost lansat și, în curând, va fi gata să fuzioneze cu Beacon Chain, a confirmat dezvoltatorul Ethereum, Tim Beiko într-un tweet. Testnet-ul a fost lansat săptămâna trecută, doar pentru Proof-of-Work.

Kiln operează acum într-un mediu de testare PoW pentru dezvoltatorii Ethereum, operatorii de noduri și stakeri. Acesta este ultimul testnet public înainte ca întreaga rețea să treacă de la Proof-of-Work la Proof-of-Stake, un eveniment programat pentru acest an. Kiln va testa pe deplin fuziunea în cursul acestei săptămâni.

Testnet-ul Kiln al Ethereum – finalizat cu succes

Tim Beiko a scris, marți, pe Twitter că Kiln a finalizat cu succes „Merge” al Ethereum, validatorii putând extrage blocuri post-merge care conțin tranzacții.

Cu toate acestea, în timpul testării nu totul a decurs conform planului. Au existat mai multe erori legate de crearea contractelor, potrivit Kiln Explorer. Într-un tweet, Beiko a spus că, deși „rețeaua este stabilă și 2/3 dintre validatori s-au încheiat corect, un server nu producea blocuri în mod regulat.

Un alt dezvoltator Ethereum, Marius Van Der Wijden, a spus că Prysm a propus blocuri defecte în timpul tranziției pe Kiln.

Prysm este o variantă a limbajului de programare Go folosit pentru implementarea specificației Ethereum Consensus. După cum a afirmat Van Der Wijden, a fost găsit un bloc care raportează taxa de bază incorectă pentru valoarea „gazului” – înlocuirea acesteia cu valoarea de bază estimată reală pare să fi rezolvat problema.

Gazul este unitatea care măsoară cantitatea de efort de calcul necesar pentru a executa operațiuni specifice în rețeaua Ethereum.

Kiln a fost lansat inițial ca un testnet PoW, emulând mediul de operare al rețelei Ethereum. Funcționează în paralel cu Beacon Chain, prima componentă majoră PoS a Consensus Layer (ETH 2.0) în care deținătorii de ETH își pot pune la staking monedele și pot începe să asigure viitorul rețelei.

Tranziția rețelei principale Ethereum de la PoW la PoS reprezintă un pas important în evoluția rețelei. Această fază următoare va permite securității blockchain să se bazeze pe tokenuri în stake, mai degrabă decât pe PoW, care este costisitor și consumator de energie.

Tranziția va conecta, de asemenea, Beacon Chain la rețeaua centrală a blockchain-ului. 

Cele 10 milioane de ETH în stake pe Beacon Chain garantează în prezent un randament anual de aproximativ 4,8% pentru investitori. Acest randament ar putea crește până la 15% în urma fuziunii, iar costurile de operare a rețelei vor fi reduse la o fracțiune din mecanismul de consens PoW anterior.

ETH în stake pe Beacon Chain
ETH în stake pe Beacon Chain | mainnet.beaconcha.in
Exit mobile version