Ethereum atinge $2000 – All Time High

Ethereum depășește $2000

Sergey Nivens | Adobe Stock

Bull Market-ul continuă pentru crypto-monedele din sfera Altcoin. Ethereum a depășit astăzi pragul de $2000, stabilind un record istoric și o capitalizare totală de 233 de miliarde de dolari. Prețul ETHUSD a crescut 6% în ultimele 24 de ore și 170% în 2021.

Evenimentul de care Ethereum se bucură este cu adevărat unic. Prețul unei astfel de crypto-monede a fost sub $100 cu un an în urmă. Valoarea acesteia a crescut de 20 de ori din martie 2020. Cu siguranță știrea bucură HOLD-erii de ETH, care nu au renunțat devreme la monedă. Cu toate acestea, rezonanța evenimentului ar putea fi redusă de alt record, stabilit chiar de Bitcoin: capitalizarea de 1 trilion de dolari și o creștere de $5,000 într-o singură zi.

Creșterea Ethereum nu trebuie trecută cu vederea

Crypto-moneda câștigă popularitate odată cu creșterea prețului. Chiar dacă performanța ETH este eclipsată momentan de performanța BTC, alte surse care oferă popularitate monedei lui Vitalik Buterin sunt:

  1. Sectorul Financiar Descentralizat (DeFi) – care este în mare parte construit pe rețeaua Ethereum
  2. Proiectul ETH 2.0 – Stake, Miză și Rezultate
  3. Listarea contractelor futures pe Chicago Mercantile Exchange (CME)

Dacă Bitcoin a fost comparat de multe ori cu aurul digital, din cauză că păstrează valoare în timp ca „Store of Value” – atunci Ethereum este asemuit cu petrolul digital. Aluzia vine de la spectrul larg de întrebuințări pe care Ethereum îl are, mai ales în aplicațiile DeFi:

Toate aceste aplicații bazate pe Ethereum creează o utilitate și o cerere naturală pentru ETH, deoarece crypto-moneda este necesară pentru a putea plăti tranzacțiile. Monedele DeFi (precum AAVE, UNI sau SUSHI) au stat în umbra ETH-ului, urmărindu-i succesul și contribuind la acesta.

Ofertă prea mică pentru monedele ETH 

Participarea la rețeaua Ethereum 2.0 reduce considerabil cantitatea de monede disponibile pe piață. ETH 2.0 reprezintă o restructurare a rețelei Ethereum, care se află în desfășurare.

Aceasta se bazează pe un nou mecanism de Consensus, numit „Proof of Stake” (PoS) și pe distribuirea descentralizată a bazelor de date și a registrelor care stochează istoricul tranzacțiilor.

Aproximativ 3% din cantitatea totală de Ether este blocată în blockchain-ul ETH 2.0; Cumulativ, fondurile acestea alcătuiesc o sumă de 6 miliarde de dolari și sunt blocate pentru încă un an, cel puțin.

În cele din urmă, jucători mari precum fondurile mutuale ar putea fi interesați de expunere la volatilitatea monedei. CME a lansat contracte futures în 8 februarie, care sunt decontate în dolari americani. Volumul de tranzacționare al acestora a depășit 160 de miliarde în prima săptămână.

Deoarece CME este unul dintre cele mai mari și mai vechi exchange-uri americane, listarea crypto-monedei acolo ar putea semnala o acceptare instituțională tot mai mare pentru Ethereum.

Exit mobile version