Ethereum va atinge o capitalizare de $20 de Trilioane! – Ark Invest

Noul raport emis de Ark Invest prezice capitalizarea de piață a ETH la $20 Trilioane - și faptul că prețul unei monede BTC trece de $1 Milion până în 2030, bazându-se pe întrebuințările BTC-ului și pe modul în care ETH captează o cotă tot mai bună de piață din sfera TradFi

AA+W | Adobe Stock

Un raport nou din partea firmei Ark Invest, deținută de Cathy Wood, prezice că Ethereum va depăși capitalizarea de $20 trilioane pe parcursul următorilor zece ani, situație care echivalează un preț de aproximativ $170,000 per monedă ETH.

De asemenea, raportul a prezis lucruri mari pentru Bitcoin, spunând că este foarte probabil să scaleze, pe măsură ce țările îl adoptă pe post de monedă de schimb […] prețul acestuia ar putea să depășească $1 Milion până în 2030.

Ark Invest este o firmă de investiții din Statele Unite, care manageriază activele clienților. În prezent, Ark deține peste $12,4 miliarde în fond, atât sub formă de cash, cât și active.

Predicția din cadrul raportului Big Ideas 2022 vorbește despre rapiditatea cu care rețeaua Ethereum a crescut, din punct de vedere al utilității și al eficienței. O mare parte din creșterea ultimilor doi ani a venit din sfera finanțelor descentralizate (DeFi). Ark a descris farmecul pe care DeFi îl are, spunând:

Sfera DeFi promite mai multă interoperabilitate, transparență și servicii financiare, în timp ce minimizează taxele de intermediere și riscul părții opuse

Conform Ark, contractele inteligente și aplicațiile descentralizate construite pe Ethereum uzurpă funcțiile financiare tradiționale. Raportul a evidențiat că bankingul și împrumuturile, exchange-urile, brokerii, managerii de active, asigurările și contractele derivate – toate acestea pot fi fondate în contractele inteligente ale rețelei Ethereum.

Mai mult decât atât: DeFi este mult mai eficient, de asemenea. Ark estimează că DeFi a avut o performanță mai bună decât sfera financiară tradițională pe parcursul ultimelor 12 luni, din punct de vedere al venitului generat per angajat, de $88 de milioane la $8 milioane.

Ethereum va atinge o capitalizare de $20 de Trilioane! - Ark Invest
Încasările din ultimele 12 luni, per angajat | Ark Invest

Cât despre Bitcoin, raportul prezice un preț de $1,36 de milioane per monedă, și o capitalizare totală de $28,5 trilioane până în 2030. Cercetătorii Ark au atribuit o valoare estimată pentru opt din întrebuințările pe care Bitcoin le posedă, iar suma acestora i-a condus la concluzia față de predicția oferită pentru BTC.

Până în 2030, firma se așteaptă ca Bitcoin să reprezinte:

Prețul unui Bitcoin ar putea să crească până la $1 Milion | Ark Invest

Ark a mai sugerat și faptul că mineritul de Bitcoin ar putea să revoluționeze producerea de energie. În timp ce s-au ridicat la nivel mondial îngrijorări asupra faptului că mineritul monedelor BTC consumă prea multă energie, cercetătorii sunt de părere că mineritul de BTC va încuraja și va genera mai multă electricitate din surse regenerabile.

Consumul de energie din surse regenerabile | Ark Invest
Exit mobile version