Ethereum: ETH2 își schimbă numele. Cum va fi numit noul upgrade al rețelei?

jroballo | AdobeStock

Fundația Ethereum schimbă numele referințelor ETH1 și ETH2. De acum înainte, blockchainul original va fi numit execution layer, în timp ce chain-ul Proof of Stake va fi numit consensus layer.

Tranziția mult așteptată a rețelei Ethereum de la un mecanism de consens Proof-of-Work (PoW) la un mecanism de consens Proof-of-Stake (PoS) va avea loc în al doilea sau al treilea trimestru al acestui an.

Într-o postare pe blog, Fundația Ethereum a explicat că termenul ETH2 nu ne permite să înțelegem în mod concis schimbările pe care această actualizare le va aduce rețelei:

Una dintre principalele probleme cu brandingul ETH2 este că creează un model mental greșit pentru noii utilizatori Ethereum. Ei cred că ETH1 este pe primul loc și ETH2 vine după sau că ETH1 va înceta să mai existe odată cu introducerea ETH2

Niciuna dintre aceste două afirmații nu este adevărată. Prin eliminarea terminologiei ETH2, împiedicăm utilizatorii noi să formeze modele mentale potențial ambigue

Conform noii terminologii, uniunea dintre execution layer (ETH1) și consensus layer (ETH2) va fi numită pur și simplu Ethereum. Caracteristicile individuale – cum ar fi beacon chain, merge și shared chains – sunt acum denumite actualizări.

Eth2 rebrand
Eth2 rebrand | Ethereum Foundation

Fundația a mai explicat că rebrandingul ETH2 va contribui la o mai mare claritate, astfel încât să se evite potențialele escrocherii împotriva persoanelor care nu știu că monedele Ether pe care le dețin vor trece automat la ETH2 după fuziune:

Din păcate, unele persoane au încercat să folosească denumirea ETH2 pentru a înșela utilizatorii, spunându-le că trebuie să-și schimbe monedele ETH cu presupusele token-uri ETH2 înainte de upgrade

Cum a reacționat comunitatea Ethereum la rebranding?

Reacția comunității la știre nu a fost deosebit de entuziastă. Mulți de pe Reddit au glumit cu privire la schimbarea numelui, în timp ce alții pur și simplu s-au plâns de timpul necesar pentru upgrade.

Utilizatorul Kristikid susține că această încercare de rebranding a venit prea târziu, deoarece termenul ETH2 a fost deja adoptat la scară largă de către mass-media și utilizatori:

Toată lumea din mass-media, chiar și presa de specialitate care se ocupă de crypto-monede, folosește termenul Ethereum 2.0 sau pur și simplu ETH2. Cred că este mai bine așa, pentru că este mult mai ușor de înțeles pentru un utilizator nou decât termenul consensus layer, care necesită cunoștințe despre arhitectura rețelei

În urma fuziunii și tranziției la PoS, singura oprire rămasă pe roadmap-ul Ethereum este actualizarea shard chains, programată pentru sfârșitul anului 2022.

În timp ce anul 2022 pare a fi un an bullish pentru Ethereum, prețul ETH a suferit o lovitură puternică pe fondul scăderii actuale pe piețele bursiere și crypto, scăzând cu 38% în ultimele 30 de zile.

Exit mobile version