Ethereum implementează primul „shadow fork”, pe măsură ce PoS este tot mai aproape

Cu Shadow Fork, dezvoltatorii au putut recrea ceea ce s-ar întâmpla în timpul fuziunii, fără a afecta „mainnetul”

Ethereum implementează primul „shadow fork”, pe măsură ce PoS este tot mai aproape

Dezvoltatorii Ethereum au implementat primul „shadow fork” al rețelei luni, marcând un eveniment major în tranziția către un mecanism de consens proof-of-stake.

Shadow Fork oferă dezvoltatorilor un loc pentru a-și testa ipotezele cu privire la tranziția complexă a rețelei la PoS, potrivit dezvoltatorului Fundației Ethereum, Parithosh Jayanthi.

Cu Shadow Fork, dezvoltatorii au putut recrea ceea ce s-ar întâmpla în timpul fuziunii, fără a afecta „mainnetul”. Făcând acest lucru, dezvoltatorii au lansat un număr mic de noduri și le-au rulat prin fuziune. Nodurile sunt computerele care rulează software pentru a verifica tranzacțiile în rețeaua Ethereum.

„Scopul rețelei de testare Kiln a fost să permită comunității să exerseze rularea nodurilor, implementarea contractelor, testarea infrastructurii etc”, a scris el pe Twitter.

Kiln se referă la ultimul testnet al așa-numitei „fuziuni”, care implică tranziția al Ethereum Execution Layer de la proof-of-work la proof-of-stake. Fundația Ethereum a descris fuziunea drept „punctul culminant a șase ani de cercetare și dezvoltare”, menită să facă rețeaua mai sigură și mai eficientă din punct de vedere energetic.

Dezvoltatorul Fundației, Marius van der Wijden, a confirmat luni că testarea PoS este în curs. „Astăzi va fi primul shadow fork pentru mainnet. Suntem la aproximativ 690 de blocuri (aproximativ 2 ore) de TTD, a scris el pe Twitter.

O dată exactă pentru fuziunea efectivă nu a fost încă stabilită. După următorul său test, programat pentru 22 aprilie, dezvoltatorii vor înțelege mai bine când se va întâmpla. Tim Beiko a prezis că fuziunea va avea loc în iulie, deși a spus că este o „estimare aproximativă”.

Evoluțiile pozitive din jurul fuziunii au alimentat o narațiune din ce în ce mai optimistă pentru Ethereum – ceea ce a determinat prețul ETH să întrerupă temporar un trend descendent de luni de zile. În timp ce ETH și piața cripto mai largă se retrage într-o nouă criză de aversiune la risc, perspectiva de a câștiga recompense pasive pe rețeaua Ethereum a atras un interes considerabil din partea investitorilor.

Fundamentele rețelei Ethereum sunt optimiste

Numărul de Ether în staking pe Beacon Chain se apropie rapid de 10,9 milioane, cu un sold mediu de 33,5 ETH, conform datelor din industrie. Beacon Chain are în prezent peste 341.000 de validatori, ceea ce reprezintă o creștere de 13% de la începutul lunii martie, când a fost înregistrat pentru prima dată al 300.000-lea validator.

Ethereum în staking pe Beacon Chain
Ethereum în staking pe Beacon Chain | beaconcha.in

Rezervele nete de Ether de pe toate exchange-urile se află la cele mai scăzute niveluri din august 2018, ceea ce sugerează că traderii retrag ETH pentru dețineri pe termen lung sau pentru a-l plasa în fondurile de lichiditate DeFi.

Multe investiții depind de Ethereum. Nu numai că alimentează a doua cea mai mare criptomonedă, Ether, dar și aplicații populare de DeFi și NFT-uri.

Exit mobile version