Ethereum: Rata de hash stabilește un nou ATH, pe măsură ce tranziția PoS este în proces

Rata de hash a rețelei a atins 1,11 PH/s pentru prima dată, depășind maximul anterior de 1,08 PH/s stabilit în 13 Ianuarie 2022

În ultimul an, valoarea Ethereum a crescut până la punctul în care a depășit cu mult Bitcoin, din punct de vedere al profitabilității. Acest lucru a atras mai mulți mineri, ceea ce a dus la creșterea ratei de hash a rețelei.

Potrivit datelor furnizate de Glassnode, rata de hash a rețelei Ethereum a atins un nou maxim istoric, apropiindu-se de 1,11 PH/s. Maximul anterior a fost atins în data de 13 Ianuarie 2022, când prețul ETH a scăzut de la $4,460 la $3,160.

Ethereum: Rata de hash
Ethereum: Rata de hash | Etherscan

Pe măsură ce rata de hash crește, indicând faptul că mai multe noduri se alătură rețelei, aceasta devine din ce în ce mai descentralizată. Prin urmare, această creștere ajută la întărirea securității blockchain-ului. Cu toate acestea, dacă rata de hash scade, aceasta poate fi dăunătoare rețelei, deoarece ar exista mai puține noduri, ceea ce duce la tranzacții lente și securitate mai scăzută.

În Decembrie 2021, dezvoltatorii rețelei Ethereum au implementat upgrade-ul Arrow Glacier, care a dus la întârzierea tranziției rețelei la un mecanism de consens Proof-of-Stake. Trecerea de la Proof-of-Work (PoW) la Proof of Stake (PoS) este necesară înainte de a se ajunge la upgrade-ul ETH2, cunoscut sub numele de Merge.

După trecerea la un mecanism PoS, nu va mai fi posibil minarea ETH. În schimb, tranzacțiile vor fi validate prin staking.

În prezent, rata de hash a rețelei a crescut cu peste un petahash. Numărul este echivalent cu aproximativ 1,000 TH/s și indică faptul că rata de hash a rețelei a crescut cu peste 66,000% din Martie 2016.

Recent, Fundația Ethereum a criticat termenul ETH2, spunând că nu reflectă în mod adecvat ceea ce se va întâmpla cu rețeaua după upgrade. Conform noii terminologii, uniunea dintre execution layer (ETH1) și consensus layer (ETH2) va fi numită pur și simplu Ethereum. Caracteristicile individuale – cum ar fi beacon chain, merge și shared chains – sunt acum denumite actualizări.

Upgrade-urile rețelei | Ethereum.org

Tranziția mult așteptată a rețelei de la un mecanism de consens PoW, la un mecanism de consens PoS va avea loc în al doilea sau al treilea trimestru al acestui an.

Exit mobile version