Ethereum: Rețeaua a crescut cu 18,36 milioane de adrese active – volumul mediu zilnic al tranzacțiilor scade

Adresele Ethereum au crescut constant, dar volumele zilnice de tranzacții și numărul de balene on-chain sunt în scădere

O nouă analiză arată că rețeaua Ethereum a crescut anul trecut 18,36 milioane de adrese cu solduri în 2021. Acest lucru duce la o rată de creștere uimitoare de 1,53 milioane de adrese noi pe lună, în ciuda faptului că concurența devine din ce în ce mai agresivă pentru a domina cota de piață.

În 15 februarie, IntoTheBlock, compania de informații blockchain, a distribuit concluziile despre Ethereum într-un tweet:

Creșterea utilizatorilor Ethereum pe scurt. O modalitate excelentă de a urmări adoptarea este de a calcula numărul de adrese cu solduri. Există 70,4 milioane de adrese care dețin ETH. Numai în 2021, parametrul a crescut cu 18,36 milioane. Aceasta înseamnă că rețeaua crește cu o rată de 1,53 milioane de adrese pe lună.

Deși ETH a atins două noi maxime istorice în 2021, rata de creștere a noilor adrese nu a fost corelată în mod special cu creșterile de preț. Din octombrie, rețeaua a crescut cu aproximativ 10 milioane de adrese.

Numărul balenelor care dețin mai mult de 1.000 de ETH a scăzut de la începutul anului 2021. În 13 februarie, Glassnode, o companie de analiză on-chain, a raportat că portofelele balenelor au atins un minim de 4 ani de 6.266 ETH.

Ethereum: 1,2 milioane de tranzacții pe zi

Potrivit agregatorului de statistici Ethereum, Ycharts, valoarea medie zilnică a tranzacțiilor stagnează la aproximativ 1,2 milioane. Factorii care pot afecta sunt: taxele mari de ardere, soluțiile Layer-2, alternativele sub formă de sidechain-uri mai ieftine și adesea mai rapide.

Ethereum: Numărul tranzacțiilor zilnice
ETH: Numărul tranzacțiilor zilnice | Ycharts

În urma creșterii uriașe a utilizării în luna mai a anului trecut, sidechain-ul Polygon (MATIC) a înregistrat în medie un volum de tranzacții de două ori mai mare decât Ethereum. Polygon se bucură în prezent de aproximativ 3 milioane de tranzacții pe zi.

Polygon: Numărul tranzacțiilor zilnice | polygonscan

Ethereum este în continuare principala platformă de contracte inteligente după valoarea totală blocată (TVL) în ecosistem. Defi Llama, o platformă de statistici on-chain, raportează un TVL de 124,24 miliarde de dolari pe Ethereum, cu mult peste locul 2, Terra (LUNA) cu 15,04 miliarde de dolari.

Ethereum: Valoarea totală blocată în rețea | Defi Llama
Exit mobile version