Ethereum: rețeaua arde $375 K în ETH la fiecare oră după London Upgrade

Lightboxx | Adobe Stock

La data scrierii acestui articol, aproximativ 2,2 monede Ethereum sunt arse în fiecare minut, mulțumita noului mecanism de taxare, introdus ieri în rețea, odată cu upgradarea la versiunea London.

Mult anticipatul update al rețelei ETH a fost implementat cu succes joi, 5 August, introducând propunerea de îmbunătățire a protocolului – numit EIP 1559. Rolul acestei propuneri este de a reduce semnificativ costul tranzacțiilor, mai ales după ce rețeaua Ethereum a avut din nou parte de o încetinire, cauzată de jocul Axie Infinity.

Mecanismul nou-introdus are rolul de a arde o parte bună din taxele colectate de acum încolo. Numărul total de monede ETH care au fost arse încă de când s-a implementat protocolul, este 4,900; iar acest număr continuă să crească cu două unități pe minut. Etherchain raportează că în prezent se ard aproximativ 2,25 ETH la fiecare 60 de secunde. În dolari americani, crypto-monedele arse în fiecare minut – valorează aproximativ $6,200; dar dacă mărim perioada de timp la o oră – vom obține o valoare de $375,000, arsă la fiecare 60 de minute (ținând cont de prețul curent: $2,780 per monedă ETH).

Ethereum: rețeaua arde $375 K în ETH la fiecare oră, după London upgrade
Câte monede ETH s-au ars în total | Ultrasound Money

Aproape 5,000 de monede Ethereum – arse în prima zi

Ultrasound.money, un website alternativ pentru Etherchain, raportează faptul că până acum s-au ars peste 4,870 de monede ETH – adică $13,500,000. Siteul precizează și care sunt platformele care ard cele mai mari procente din această sumă: pe primul loc se află OpenSea, piața americană de NFTuri, unde s-au vândut numeroase lucrări care i-au aparținut lui Beeple. Într-o singură zi – OpenSea a ars peste 560 de monede ETH (adică peste $1,5 milioane).

Pe unul dintre locurile secundare se află Uniswap v2, care a ars în total peste 380 de monede ETH (respectiv $1 milion, la data scrierii acestui articol). Hayden Adams, fondatorul protocolului Uniswap, a postat pe twitter un mesaj în care spunea că dacă lucrurile continuă în același ritm, rețeaua ETH ar putea ajunge să ardă 350,000 de monede ETH pe an – adică peste $1 miliard.

Ediția newsletterului de ieri, a celor de la The Bankless DeFi, a calculat cât ETH va arde implementarea EIP 1559, încercând să prezică impactul pe care acest factor îl va avea asupra supplyului viitor. Având în vedere că taxa de bază (care este arsă) – reprezintă între 25% și 75% din taxa totală – calculele nu pot fi decât foarte estimative iar predicțiile – greu de făcut.

Bankless DeFi și-a asumat aceste erori, a folosit datele oferite de rețea pe parcursul anului curent și a concluzionat:

Dacă combinăm aceste numere cu reducerea recompensei care vine ca urmare a trecerii la Proof-of-Stake, arderea taxei ar putea conduce la un sistem deflaționar pentru Ethereum.

Exit mobile version