Ethereum: Senatorul Warren atacă rețeaua în ședința comisiei

Taxele mari și imprevizibile pot face ca tranzacționarea crypto-valutelor să fie cu adevărat periculoasă pentru oamenii care nu sunt bogați

BestStockFoto | Adobe Stock

Senatorul democrat Elizabeth Warren – cunoscută de mulți în guvernul Statelor Unite drept o mare sceptică a Ethereum și a crypto-monedelor – a criticat stabilitatea exchangeurilor și comisioanele mari de tranzacționare în perioadele de volatilitate a prețurilor.

Marți, 14 Septembrie – într-o audiere a Comitetului Senatului Statelor Unite pentru Bănci, Locuințe și Afaceri Urbane împreună cu președintele SEC, Gary Gensler – Warren a susținut că industria crypto-grafică nu a reușit încă să ofere soluții pentru incluziunea financiară în Statele Unite. Ea a menționat scăderea de săptămâna trecută a prețurilor crypto-monedelor, inclusiv Bitcoin și Ethereum, spunând că o valoare de piață de 400 miliarde de dolari a dispărut, în timp ce mulți utilizatori au raportat probleme în accesarea unor exchange-uri majore precum Coinbase.

Ethereum: Senatorul Warren atacă rețeaua în ședința comisiei
Erorile întâmpinate la încercarea de logare pe Coinbase

Investitorii și traderii care activează pe piețele financiare, inclusiv pe piețele crypto-valutare, sunt obișnuiți cu fluctuațiile normale ale activelor – la fel înțeleg și instituțiile financiare acest proces, chiar dacă în declarațiile publice fiecare caută să-și urmărească interesele instituționale din acel moment.

Warren a sugerat că investițiile în noile proiecte de finanțe descentralizate au fost destul de riscante, având în vedere faptul că multe dintre ele nu s-au înregistrat la SEC și nu sunt neapărat în umbrela sa de reglementare. În plus, ea a subliniat faptul că taxele de tranzacționare sunt de multe ori ridicate în perioadele de volatilitate. A dat exemplul mișcării din data de 7 Septembrie, când prețul BTC a scăzut de la $52,900 până la nivelul de $42,800.

Taxa care a trebuit plătită pentru a schimba între ele două jetoane pe rețeaua Ethereum a fost mai mare de 500 de dolari, a spus Warren, referindu-se la tranzacționarea unui token ipotetic în valoare de $100. În fața acestor taxe mari, imprevizibile, investitorii mici s-ar putea bloca cu ușurință și ar putea chiar să fie lichidați în întregime. Ea a adăugat:

Susținătorii crypto spun că piețele crypto-valutare sunt în totalitate orientate pe incluziunea financiară, dar oamenii cei mai vulnerabili din punct de vedere economic sunt cei care probabil trebuie să-și retragă banii cel mai repede atunci când piața scade […] Taxele mari și imprevizibile pot face comerțul cu crypto-monede foarte periculos pentru oamenii care nu sunt bogați.

Gensler, reprezentantul SEC,  a răspuns mai multor întrebări venite din partea parlamentarilor din SUA în timpul ședinței de două ore. Scopul întâlnirii a fost de a trasa un cadru legal privind crypto-valutele, o solicitare către companii să dezvăluie riscurile specifice pentru investitori, dar și alte probleme care ar avea potențialul să afecteze SEC. Într-o declarație pregătită pentru discursul de ieri, el a încurajat proiectele crypto să se întâlnească cu oficialii SEC și să discute cu privire la valutele pe care platformele le oferă în multe cazuri sub formă de active digitale.

Președintele SEC, Gary Gensler

Senatorul Warren a criticat adesea crypto-monedele ca fiind legate de multe activități ilegale, inclusiv tehnologia nesigură, înșelătoriile și impactul industriei asupra schimbărilor climatice. Luna trecută, a propus să interzică băncilor din America să dețină rezerve de valute care au legături cu crypto-monedele stabile și care susțin în raport de unu la unu emiterea de stablecoins.

Exit mobile version