Ethereum – tot mai puternic față de Bitcoin. Discuțiile despre detronarea BTC apar din nou pe internet

Prețul Bitcoin fluctuează în jurul pragului de $54,000, în timp ce ETH devine tot mai bullish

Anastasiia | Adobe Stock

Bitcoin și majoritatea crypto.-monedelor au avut parte de corecții și consolidări laterale în ultimele două zile. Ethereum a fost una dintre monedele care nu a urmat piața și a stabilit noi maxime istorice, mulțumită unei parități ETHBTC din ce în ce mai bullish.

Interesul crescut al pieței față de ETH vine din mai multe motive:

Ethereum - tot mai puternic față de Bitcoin. Discuțiile despre detronarea BTC apar din nou pe internet
BTCUSD, 4 ore | tradingview

Prețul Bitcoin a fost susținut la $48,500

Conform analizei din 21 Aprilie, când Bitcoin oscila între $53,700 (nivel orizontal responsabil pentru prima atingere a capitalizării totale de $1 Trilion) și $57,500 (rezistență cu o importanță deosebită) – graficul indica un potențial nivel de support la $48,500 și un altul la $45,000 – în cazul în care taurii nu afișau interesul necesar la primul nivel.

Cumpărătorii au intervenit sub $50,000 și s-au arătat interesați în a nu lăsa activul digital să aibă un preț care începe cu 4. Bitcoin a beneficiat de o revenire de peste 15% pe parcursul săptămânii curente, până la $56,000. Ulterior, piața a redus din volatilitate iar Bitcoin și-a găsit echilibrul în jurul capitalizării de $1 Trilion – ceea ce le-a permis unor monede Altcoin să stabilească creșteri impresionante sau chiar noi maxime istorice. 

ETHBTC, o zi | tradingview

Ethereum se apreciază tot mai mult față de Bitcoin

Motivul principal pentru ETHul tot mai scump față de dolarul american – este paritatea ETHBTC. La fel ca și dominanța Bitcoin, care atinge nivele nemaivăzute de ani de zile – și ETHBTC se află într-o zonă de interes pe care nu a mai vizitat-o din 12-13 August 2018.

De la începutul lunii Aprilie 2021, ETHBTC a beneficiat de o creștere de 57% față de Bitcoin. Cumpărătorii au accelerat mișcarea încă din 14 Aprilie, când upgradeul Berlin Network a fost integrat cu succes pe protocolul ETH.

Paritatea ETHBTC se află în apropierea unui fost nivel major de support, de pe timeframeul de o lună: 0,053 BTC. În cazul în care cumpărătorii depășesc în mod convingător acest prag, atunci ETH poate vizita zona de 0,07 BTC pe parcursul lunii Mai, unde se află următoarea zonă de distribuție și un nivel pe care este foarte probabil ca vânzătorii să-l protejeze.

BTC on Ethereum | The Block

Conform graficului furnizat de The Block, care urmărește cantitatea de Bitcoin convertită pe blockchainul ETH – observăm un alt record: numărul monedelor Bitcoin blocate în spațiul DeFi, construit în mare parte pe ETH, se află la All Time High.

Utilizatorii și entuziaștii sferei financiare descentralizate aleg să-și pună monedele Bitcoin la păstrare pe o platformă care plătește dobândă. Săptămâna trecută, această dobândă anuală, depășea 15% pe FTX. Majoritatea dobânzilor pentru WBTC s-au stabilizat la 3,5%, conform platformei Celsius. Pentru holderii care doresc să-și păstreze activele digitale pe termen lung și să fie plătiți pentru asta – produsele Wrapped, precum WBTC – reprezintă un avantaj.

Pentru mai multe informații despre blockchainul ETH, vizitați acest articol. În cazul în care doriți să vă aprofundați cunoștințele cu privire la rolul acestor rețele descentralizate, îl recomandăm pe acesta.

Exit mobile version