Câștigătorii Eurovision au strâns $1 Milion în Ethereum pentru a ajuta Ucraina

Câștigătorii Eurovision, Kalush Orchestra și-au scos la licitație trofeul pentru 500 Ethereum pentru a strânge bani destinați susținerii armatei ucrainene

adobestock | Sagittarius_13

Câștigătorii Eurovision Song Contest, Kałush Orchestra, au strâns 900.000 de dolari licitând marele trofeu câștigat în competiție – ce reprezintă un microfon de sticlă – iar banii i-au donat unei fundații care sprijină Ucraina în războiul declanșat de Rusia.

Oferta câștigătoare a trofeului a venit din partea exchange-ului de criptomonede WhiteBit, reprezentând 500 de Ethereum. Pe lângă microfonul fizic din cristal, câștigătorul va primi și un token digital nefungibil (NFT) împreună cu trofeul.

Trupa câștigătoare a Eurovision Song Contest 2022, Kałush Orchestra - a vândut trofeul pentru 500 de Ethereum
Trupa câștigătoare a Eurovision Song Contest 2022, Kałush Orchestra – a vândut trofeul pentru 500 de Ethereum

„Sunteți excepționali. Apreciem pe fiecare dintre voi care a susținut această licitație și mulțumiri speciale echipei WhiteBit care a achiziționat trofeul pentru 900.000 de dolari, ei fiind acum proprietarii de drept al trofeului nostru”, a scris echipa pe Facebook.

Participanții la licitație au avut opțiunea de a plasa oferte atât în crypto, cât și în fiat, cu oferte fiat direcționate prin banca virtuală a Ucrainei Monobank.

Alți 370.000 de dolari în fiat au fost strânși, într-o loterie ce a avut ca premiu pălăria roz pe care o purta-o liderul orchestrei Kalush, Oleh Psiuk, în timpul interpretării piesei lor „Stefania” la Torino.

Potrivit trupei, banii strânși prin licitație vor fi destinați pentru cumpărarea a trei drone și a unui centru de control, pentru întărirea forțelor ucrainene prin fondul caritabil al lui Serhiy Prytula, un popular prezentator TV ucrainean.

Ucraina și-a făcut un muzeu cu NFT-uri cu momente din război

Licitația prin care au fost strânși banii a fost organizată de Muzeul NFT „Meta History: Museum of War” din Ucraina – care a descris vânzarea pe Twitter drept „o victorie” atât pentru Ucraina, cât și pentru lumea crypto.

La mai bine de o lună de când a fost invadată, Ucraina și-a făcut un muzeu cu NFT-uri care constau în momente cheie din războiul cu Rusia. Sunt publicate momente din timpul războiului care sunt scoase la licitație.

„Meta History – Museum of war”, cum se numește platforma pe care sunt găzduite NFT-urile se descrie ca fiind „un muzeu NFT al războiului Rusiei lui Putin împotriva Ucrainei”.

Misiunea platformei este aceea de a „păstra memoria evenimentelor reale din acea vreme, pentru a răspândi informații veridice în rândul comunității digitale din lume și pentru a colecta donații pentru sprijinul Ucrainei”.

Mai mult, vizitatorii sunt anunțați că 100% din fondurile din vânzare vor merge direct în cripto-conturile oficiale ale Ministerului Transformării Digitale al Ucrainei pentru a sprijini armata și civilii.

Muzeul se vrea a fi o cronologie a evenimentelor din istoria ucraineană a timpurilor moderne. NFT-urile sunt fapte însoțite de reflecții personale. Formula fiecărui NFT este clară și simplă: fiecare token este o adevărată știre dintr-o sursă oficială și o ilustrație de la artiști, atât ucraineni, cât și internaționali.

Exit mobile version