Corecția Bitcoin – influențată de declarațiile contradictorii cu privire la Evergrande?

el_caro | AdobeStock

Cu puțin timp înainte de recenta corecție Bitcoin, au apărut o serie de știri contradictorii despre incapacitatea de plată a gigantului imobiliar chinez Evergrande.

Evergrande se află printre cele mai mari companii imobiliare din China. Compania a luat mai multe împrumuturi financiare în trecut, pe care acum nu le mai poate plăti. Impasul economic actual al companiei ar putea avea consecințe grave pentru piața din țară cât și pentru întreaga lume.

La două minute după termenul scadent pentru plată al Evergrande, Deutsche Markt Screening Agentur a făcut un anunț în 10 Noiembrie la ora 18:00, indicând că a inițiat procedura de faliment împotriva companiei.

Obligațiunea de plată a Evergrande
Obligațiunea de plată a Evergrande | Deutsche Markt Screening Agentur

Două ore mai târziu, în jurul orei 20:00, Bitcoin a început să scadă până la $62,800.

Evoluția prețului Bitcoin | CoinMarketCap

La aproximativ 45 de minute după ce Evergrande a ratat o plată a datoriei restante scadentă în 10 Noiembrie la 18:00, Morning Brew a raportat că compania a intrat în insolvență. După alte 45 minute, Bloomberg a publicat un articol în care zice contrariul.

Prețul s-a stabilizat în jurul valorii de $65,000, la câteva ore după scăderea inițială. Aproximativ în aceeași perioadă, reporterul Bloomberg Allison McNeely a postat pe Twitter:

Spre deosebire de ceea ce poate ați auzit ~pe internet~ astăzi Evergrande nu a intrat în default.

William Fong, senior trader la platforma australiană de investiții în active digitale Zerocap, a declarat:

Evergrande nu a încălcat în mod oficial niciuna dintre obligațiile sale offshore pe piața internațională de obligațiuni USD.

Fong crede că un plan de măsuri pentru redresarea Evergrande nu va veni prea curând, deoarece autoritățile de reglementare chineze au fost inițiatorii unui plafon care vizează extinderea excesivă a pârghiei dezvoltatorului imobiliar, adăugând:

Acest lucru a creat un risc potențial de contagiune în întregul spațiu al dezvoltatorului imobiliar și s-a extins spre instituțiile financiare și industriile dependente de sector.

În cele din urmă, $148 milioane nu sunt nimic în comparație cu datoria de $300 miliarde pe care o are Evergrande, însă creează îngrijorări cu privire la obligațiunile offshore de $100 miliarde ale întreprinderilor și corporațiilor de stat chineze.

Unii cred că prețul Bitcoin este amenințat de o prăbușire a bursei, precum și de faptul că aproape jumătate din rezervele lui Tether sunt titluri comerciale în valoare de aproape $30 miliarde. Acest lucru a determinat ziarul Financial Times să includă Tether printre giganții globali.

Exit mobile version