Extradarea lui Do Kwon, cofondator Terraform Labs, în Coreea de Sud a fost amânată

Fondatorul Luna/Terra, Do Kwon, nu va fi extrădat în Coreea de Sud în acest moment; Curtea Supremă a Muntenegrului a amânat decizia.

Extradarea lui Do Kwon, cofondator Terraform Labs, în Coreea de Sud a fost amânată | X

Puncte cheie

Curtea Supremă a Muntenegrului a suspendat recent extrădarea în Coreea de Sud a lui Do Kwon, fondatorul Luna/Terra. Instanța a emis astăzi un ordin care anulează deciziile anterioare ale unor instanțe inferioare care se luptau să-l extrădeze pe Kwon în țara sa natală.

Kwon a fost arestat în Muntenegru și închis după ce a încercat să folosească documente false din Costa Rica în drum spre Dubai, după ce a fugit luni de zile. De atunci, se află în custodia autorităților din Muntenegru.

Această ultimă decizie amână războiul dintre Coreea de Sud și SUA pentru extrădarea lui Kwon. Ambele țări îl acuză pe Kwon de infracțiuni, inclusiv fraudă. Problemele sunt legate de colapsul de 40 de miliarde de dolari al ecosistemului Terra din mai 2022.

Kwon a reușit să amâne extrădarea timp de un an întreg, însă Curtea de Apel din Muntenegru a decis extrădarea sa către Coreea de Sud la începutul acestei luni – acest lucru s-ar fi întâmplat dacă procurorul general al țării nu ar fi intervenit.

Do Kwon
Do Kwon

Decizia instanței și-a depășit limitele competenței

Procuratura Supremă a emis recent o declarație prin care susține că decizia instanței a depășit limitele competenței sale. De asemenea, procuratura a menționat că o decizie privind extrădarea lui Kwon poate fi luată doar de ministrul Justiției al țării.

Curtea din Muntenegru a suspendat acum extrădarea lui Kwon din cauza „violărilor semnificative ale dispozițiilor privind procedura penală”.

Un proces împotriva Terraform Labs urmează să aibă loc săptămâna viitoare, societatea urmând să fie acuzată de către SEC (Securities and Exchange Commission) din SUA.

Prăbușirea monedei Luna și a stablecoin-ului TerraUSD (UST) a avut loc în 2022 ci a afectat companii precum Celsius, Voyager, Three Arrows și multe altele.

Exit mobile version