Facebook în parteneriat cu Coinbase și Paxos, lansează faza de testare a portofelului digital Novi

Gigantul rețelelor de socializare încă intenționează să lanseze portofelul Novi împreună cu stablecoinul Diem

Facebook în parteneriat cu Coinbase și Paxos, lansează faza de testare a portofelului digital Novi

Ascannio | Adobe Stock

Gigantul rețelelor de socializare Facebook, colaborează cu Coinbase și Paxos pentru portofelul său digital Novi, care a început faza de testare în Statele Unite și Guatemala.

Începând cu 19 Octombrie, un grup mic de utilizatori din ambele țări vor putea descărca portofelul digital Novi pe dispozitive iPhone sau Android și vor putea adăuga fonduri în conturile lor cu un card de debit. Din aplicație, vor putea să trimită și să primească bani folosind Pax Dollar (USDP), un stablecoin susținut de dolarul american emis de trustul blockchain Paxos.

Facebook a ales USDP pentru programul său pilot, datorită experienței sale dovedite și a atributelor sale importante în ceea ce privește reglementarea și protecția consumatorilor. Întrucât rezervele USDP sunt garantate integral în numerar, utilizatorii Novi vor avea posibilitatea de a-și retrage banii în moneda lor locală.

Fondurile clienților vor fi deținute de Coinbase, care gestionează active în valoare de $180 miliarde.

În ciuda presiunii sale considerabile în Washington, Facebook nu a reușit să-i determine pe parlamentari să aprobe stablecoinul Diem. Rețeaua de plăți propusă a trecut prin mai multe iterații de proiectare începând cu 2019, dar îngrijorările legate de spălarea banilor și stablecoin au încetinit procesul de aprobare.

Senatorii fac presiuni asupra Facebook pentru a întrerupe imediat testarea portofelului Novi

Brian Schatz, Tina Smith, Richard Blumenthal, președintele comitetului bancar Sherrod Brown și Elizabeth Warren sunt senatorii care au solicitat sistarea activității portofelului cryptografic Facebook, la câteva ore după lansarea acestuia în parteneriat cu Coinbase.

Elizabeth Warren a fost unul dintre cei cinci care l-au îndemnat pe CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg să întrerupă imediat proiectul. Într-o scrisoare trimisă lui Zuckerberg în 19 Octombrie, cei cinci senatori au scris: 

Având în vedere amploarea scandalurilor din jurul companiei dvs., scriem pentru a ne exprima cea mai puternică opoziție față de efortul reînnoit al Facebook de a lansa o crypto-monedă și un portofel digital, denumite Diem și respectiv Novi.

Aceștia au declarat că Facebook a luat în mod repetat decizii de afaceri dăunătoare utilizatorilor săi și societății în general, adăugând: 

Facebook nu poate fi de încredere în gestionarea unui sistem de plăți sau a unei monede digitale, atunci când capacitatea sa de a gestiona riscurile și de a menține consumatorii în siguranță s-a dovedit a fi complet inadecvată.

Diem este ambițiosul proiect stablecoin inițiat de Facebook, cunoscut anterior sub numele de Libra. Stablecoinul A fost subiectul unor examinări foarte serioase și obstacole de reglementare de ani de zile, având ca rezultat o serie de parteneri-cheie care au ieșit din afacere.

În 20 Octombrie, CEO-ul Coinbase, Brian Armstrong, l-a felicitat pe co-creatorul și membru al consiliului de administrație al Diem David Marcus, adăugând că este nevoie de multă perseverență pentru a ignora haterii.

Compania are ambiții mult mai mari decât un simplu portofel cryptografic și un stablecoin în spațiul digital. În data de 17 Octombrie, Facebook a dezvăluit planurile de a crea 10,000 de locuri de muncă în Uniunea Europeană în următorii cinci ani. Facebook are ca scop dezvoltarea propriului metaverse.

Exit mobile version