Fahrenheit a reușit să câștige licitația pentru achiziționarea Celsius Network

Consorțiul este pregătit să achiziționeze portofoliul de împrumuturi instituționale al Celsius, criptomonedele stocate, unitatea de minerit și investițiile alternative

Fahrenheit a reușit să câștige licitația pentru achiziționarea Celsius Network

Creditorul de criptomonede Celsius Network a ajuns din nou în atenția presei. Creditorul insolvent a găsit acum un potențial cumpărător.

Consorțiul de criptomonede Fahrenheit a reușit să câștige licitația pentru achiziționarea Celsius Network, a cărui active au fost evaluate anterior la aproximativ 2 miliarde de dolari, potrivit documentelor depuse în instanță joi.

Consorțiul, care include firma de capital de risc Arrington Capital și minerul US Bitcoin Corp, a ieșit câștigător în urma unui proces de licitație riguros.

În cadrul tranzacției, Fahrenheit va achiziționa portofoliul de împrumuturi instituționale ale lui Celsius, criptomonedele stocate, unitatea de minerit și alte investiții alternative. Pentru a finaliza achiziția, consorțiul trebuie să plătească o garanție de 10 milioane de dolari în termen de trei zile, conform documentelor depuse în instanță.

Consorțiul Blockchain Recovery Investment, format din Van Eck Absolute Return Advisers Corporation și GXD Labs LLC, a fost selectat ca ofertant de rezervă, în timp ce ofertantul rival NovaWulf, anterior considerat favorit, a pierdut în licitație.

După finalizarea achiziției, noua companie formată va primi o cantitate semnificativă de criptomonede, estimate între 450 și 500 de milioane de dolari.

În plus, US Bitcoin Corp se va ocupa de construcția mai multor facilități de minerit crypto, inclusiv o nouă unitate de 100 de megawați.

Deși oferta a fost acceptată de Celsius și comitetul său de creditori, aceasta încă așteaptă aprobarea din partea autorităților de reglementare pentru a avansa.

Judecătorul instanței de faliment, Martin Glenn, a avertizat anterior cu privire la posibile „obstacole reglementare” care ar putea împiedica vânzarea, citând o situație similară în care achiziționarea activelor de 1 miliard de dolari ale creditorului de criptomonede falimentar Voyager de către unul dintre cele mai mari platforme de tranzacționare crypto Binance.US a fost oprită din cauza preocupărilor legate de reglementare.

Celsius Network a depus cerere de faliment în iulie anul trecut, după ce scăderea bruscă a prețurilor criptomonedelor a dus la o avalanșă de retrageri, expunând problemele de lichiditate ale platformei.

Colapsul Celsius a devenit un precursor al provocărilor ulterioare cu care s-a confruntat industria criptomonedelor, cu prăbușirea mai multor platforme de tranzacționare crypto, creditori și firme de capital de risc care au contribuit la o perioadă de declin general în industrie.

Exit mobile version