Fondatorii Samourai Wallet arestați după acuzații de spălare de bani; Edward Snowden reacționează

Fondatorii Samourai Wallet, un portofel Bitcoin și instrument de mixare axat pe confidențialitate, au fost arestați și acuzați de spălare de bani.

Fondatorii Samourai Wallet arestați pentru acuzații de spălare de bani; Edward Snowden reacționează | Google

Puncte cheie

Departamentul de Justiție al Statelor Unite (DOJ), districtul sudic al New York-ului, a anunțat arestarea lui Keonne Rodriguez și William Lonergan Hill, fondatorii portofelului Bitcoin și instrumentului de mixare axat pe confidențialitate, Samourai Wallet. Rodriguez este CEO-ul, iar Hill este CTO-ul Samourai.

Acuzațiile împotriva lor includ spălarea de bani și operarea unei afaceri de transmitere de bani fără licență.

Potrivit comunicatului oficial al DOJ, compania a „efectuat peste 2 miliarde de dolari în tranzacții ilegale și a spălat peste 100 de milioane de dolari provenite din activități criminale”.

Comunicatul susține că tranzacțiile facilitate de Samourai Wallet au permis spălarea banilor din piețe ilegale de pe dark web, precum Silk Road și Hydra Market, intruziuni în servere web, atacuri de tip spearphishing și scheme de fraudă împotriva unor protocoale descentralizate de finanțe (DeFi).

DOJ a menționat, de asemenea, că serverele web și domeniul Samourai au fost confiscate. În plus, un mandat de confiscare pentru aplicația mobilă a companiei a fost emis către Google Play Store. Prin urmare, aplicația nu va mai putea fi descărcată din Google Play Store în Statele Unite.

Procurorul american Damian Williams a declarat că Rodriguez și Hill sunt responsabili pentru dezvoltarea, promovarea și operarea Samourai, un serviciu de mixare de criptomonede care a executat peste 2 miliarde de dolari în „tranzacții ilegale” și a funcționat ca un „refugiu pentru ca infractorii să se angajeze în spălare de bani la scară largă”.

Autoritățile americane au subliniat, de asemenea, ignorarea reglementărilor de către companie și au concluzionat că Samourai Wallet este închis definitiv.

Directorul adjunct al FBI a declarat că actorii cu intenții malițioase folosesc tehnologia pentru a evita detectarea de către forțele de ordine și pentru a crea medii favorabile activităților criminale.

DOJ
DOJ

Edward Snowden se pronunță asupra confidențialității financiare

Pe contul său de X, Edward Snowden a comentat asupra ultimei acțiuni a Departamentului de Justiție al SUA (DOJ). Acesta a afirmat că DOJ a criminalizat din nou dezvoltatorii unei aplicații care restaurează confidențialitatea financiară.

Snowden a subliniat că soluția pentru a remedia această problemă este ca banii să fie confidențiali în mod implicit. El a mai spus că dreptul la confidențialitate nu trebuie să fie o excepție, deoarece va fi incriminat.

Recent, Snowden a atras atenția asupra faptului că NSA este la doar câteva zile distanță de a „prelua controlul internetului”, însă mass-media nu abordează această problemă.

În postarea sa de pe X, Snowden a citat-o pe Elizabeth Goitein, care a avertizat asupra unui proiect de lege pe cale să devină lege ce ar obliga orice companie sau individ care oferă orice serviciu să ajute la supravegherea NSA.

Importanța confidențialității a fost subliniată și de CEO-ul Telegram, Pavel Durov, care a declarat că tehnologiile inovatoare ale Bitcoin și crypto pot asigura metode de a combate monitorizarea activității oamenilor pe internet, care încalcă dreptul fundamental la confidențialitate.

Exit mobile version