Fondatorul Binance, Changpeng Zhao, ar trebui să primească 36 de luni de închisoare, spun procurorii SUA

Conform Reuters, procurorii americani solicită, printr-un dosar depus la tribunal, ca fondatorul Binance, Changpeng Zhao, să primească o pedeapsă de 36 de luni de închisoare.

Fondatorul Binance, Changpeng Zhao, ar trebui să primească 36 de luni de închisoare, spun procurorii SUA | Google

Puncte cheie

Ultimele rapoarte ale agenției de presă Reuters susțin că, potrivit unui nou dosar depus la tribunal, fondatorul Binance, Changpeng Zhao, ar trebui să primească o pedeapsă de 38 de luni de închisoare după ce a pledat vinovat pentru încălcarea legilor împotriva spălării de bani.

Conform acelorași rapoarte, CZ urmează să fie condamnat pe 30 aprilie la Seattle. Fondatorul Binance a demisionat din funcția de director executiv în luna noiembrie, în urma recunoașterii de către exchange și de către el însuși a încălcărilor legilor privind spălarea de bani. Pe atunci, Binance a fost de acord cu o penalizare de 4,32 miliarde de dolari.

CZ
CZ

Pedepsele lungi sunt justificate, spun procurorii americani

Reuters subliniază faptul că procurorii americani au informat Curtea districtuală a SUA pentru districtul vestic din Washington că, ținând cont de amploarea încălcării intenționate a legilor americane de către Zhao și de consecințele acesteia, se justifică o pedeapsă de 36 de luni.

Anterior, orientările federale privind condamnarea stabileau o pedeapsă maximă de 18 luni de închisoare pentru CZ, care a fost de acord să nu conteste acea durată. Acesta fusese liber în SUA în urma unei cauțiuni de 175 de milioane de dolari.

Potrivit autorităților americane, exchange-ul nu a raportat peste 100.000 de tranzacții suspecte.

Zhao a fost de acord să plătească 50 de milioane de dolari și să înceteze orice implicare cu Binance. De asemenea, Binance a primit o amendă de 1,81 miliarde de dolari în amenzi penale și o restituire de 2,51 miliarde de dolari.

CZ a apărut recent la știri când noi rapoarte au dezvăluit că Binance a primit o licență completă pentru criptomonede în Dubai, marcând o victorie importantă pentru exchange, dar numai cu condiția ca CZ să renunțe la controlul votului în entitatea locală.

Directorul general executiv, Richard Teng, a confirmat că exchange-ul a obținut un permis de furnizor de servicii pentru active virtuale în emirat. Noul director executiv s-a angajat să îmbunătățească conformitatea și relațiile cu autoritățile de reglementare din întreaga lume.

Exit mobile version