Fondurile cripto instituționale înregistrează cel mai mare flux de capital din ultimele 3 luni

Fluxurile de finanțare au fost concentrate, în mare parte, pe Bitcoin și Solana.

AdobeStock

Investițiile instituționale în criptomonede se află la cel mai înalt nivel din ultimele trei luni, în creștere bruscă față de 47 de milioane de dolari, în ieșiri, de săptămâna precedentă, arată datele de la CoinShares.

Produsele de investiții pentru activele digitale au înregistrat fluxuri totale de 193 milioane de dolari, săptămâna trecută, cel mai ridicat nivel de la începutul lunii decembrie 2021, potrivit raportului Digital Assets Fund Flow.

Intrări după furnizor
Intrări după furnizor | CoinShares

Ultima dată când nivelul investițiilor s-a apropiat de cifrele actuale a fost în săptămâna încheiată în 3 decembrie, când s-a înregistrat intrări în valoare de 184 de milioane de dolari.

Fluxurile de finanțare au fost concentrate în mare parte pe Bitcoin, peste 50% fiind destinate produselor bazate pe BTC, înregistrând intrări de 98 de milioane de dolari.

Intrări după activ | CoinShares

Solana s-a clasat pe locul doi săptămâna trecută, cu intrări de 87 de milioane de dolari, o cifră despre care CoinShares spune că este „cel mai mare flux săptămânal înregistrat”. Fondurile bazate pe Solana reprezintă acum 36% din activele firmelor instituționale. Intrările bazate pe Ethereum au totalizat doar 10,2 milioane de dolari, săptămâna trecută.

Majoritatea monedelor altcoin au înregistrat intrări, în special Cardano, Polkadot și ATOM, în valoare de 1,8 milioane de dolari, 1,2 milioane de dolari și, respectiv, 0,8 milioane de dolari.

Europa a avut o contribuție semnificativă, iar intrările companiilor din regiune par a fi susținute de știrile despre un proiect de lege care încerca să interzică monedele proof-of-work și nu a fost adoptat. 76% din intrări, sau aproximativ 147 de milioane de dolari, au venit din regiune, săptămâna trecută.

Datele din raport sunt în contrast puternic cu săptămâna anterioară, care arată că majoritatea companiilor nord-americane au retras 49,4 milioane de dolari din BTC și ETH, pe fondul îngrijorărilor legate de creșterea reglementărilor privind activele digitale.

Intrările de numerar de la firmele instituționale sunt corelate cu prețul Bitcoin, care a înregistrat o creștere recentă peste 48.500 de dolari. Același lucru este valabil și pentru Ethereum, care a trecut peste pragul de 3.300 de dolari.

Exit mobile version