Frații Bogdanoff, sursa glumelor Pump It! și Dump It!, au murit la 72 de ani

În spatele meme-urilor cu Bogdanoff: cum a arătat viața genemilor francezi, al căror aspect a fost folosit pentru faimoasele glume cu “Pump It” și “Dump It”

Igor și grichka Bogdanov

Astăzi păstrăm un moment de reculegere în cinstea gemenilor din spatele faimoaselor glume ale sferei crypto, cu pump it sau dump it. Prezentatorii francezi de televiziune au murit la o săptămână distanță, amândoi la vârsta de 72 de ani.

Conform publicației Le Monde, cei doi frați au fost spitalizați în 15 Decembrie și transferați la unitățile de terapie intensivă ale unui spital din Paris, după ce au contactat virusul respirator. Grichka a murit în 28 Decembrie, iar fratele său, Igor, în 3 Ianuarie.

Gemenii au devenit faimoși în Franța în anii ‘80, prin găzduirea unui popular show TV, intitulat Temps X, și prin vânzarea unui bestseller, numit Clefs pour la science-fiction, sau Cheile către science-fiction.

În ciuda șarmului pe care l-au avut la televizor, a perspectivelor neobișnuite asupra fizicii teoretice și a liniei rusești de sânge nobil, gemenii au devenit faimoși mulțumită unui meme viral din piața crypto-monedelor. Pomeții proeminenți, buzele umflate și bărbiile alungite, despre care frații Bogdanov au spus că nu sunt implanturi, i-au făcut o senzație a internetului încă din 2015.

Video-ul original, postat în Februarie 2018 pe YouTube, are peste 4 milioane de vizualizări, în timp ce meme-urile au apărut atât pe twitter, cât și pe forumuri.

Poveștile extravagante și conspiraționiste din jurul gemenilor au apărut pentru prima dată pe Reddit și pe 4Chan, înainte ca creatorii de meme-uri din sfera crypto să preia gluma. Cea mai cunoscută dintre glume îl afișează pe Grichka Bogdanov drept o figură omniscientă și omnipotentă, capabilă să prăbușească – sau să pompeze piața crypto-monedelor printr-un singur apel.

Frații Bogdanoff, sursa glumelor Pump It! și Dump It!, au murit la 72 de ani
Grichka Bogdanov

Din fericire, gemenii au fost foarte încântați de glumele care s-au făcut la adresa lor și de faima care a venit odată cu acestea. Într-un interviu acordat în luna Iulie 2021, Igor și Grichka au pretins că au prezis o monedă precum Bitcoin în 1982, ca parte a show-ului Temps X. În continuare, ei au sugerat că este posibil să se fi întâlnit în anii ‘90 cu Satoshi Nakamoto, misteriosul creator al activului digital.

Igor a transmis unui alt show de televiziune că faimoasa fotografie, cu fratele său la telefon, a fost vizualizată de peste un miliard de ori și că Satoshi probabil a făcut ceva ca să devină virală, însă nu există dovezi pentru acest lucru.

Fără dubii, meme-urile vor continua să apară pe internet, chiar dacă gemenii Bogdanov au trecut în neființă.

Exit mobile version