FTX câștigă licitația pentru a cumpăra Voyager pentru 1,4 miliarde de dolari

FTX a cumpărat în mod agresiv companii crypto aflate în dificultate în acest an, adunând milioane de clienți și tehnologii valoroase la un preț mai mic

FTX câștigă licitația pentru a cumpăra Voyager pentru 1,4 miliarde de dolari

FTX câștigă licitația pentru a cumpăra Voyager pentru 1,4 miliarde de dolari

FTX US, exchange-ul de active digitale fondat de miliardarul Sam Bankman-Fried, a câștigat licitația pentru activele brokerajului crypto în faliment Voyager Digital Ltd.

Acordul este evaluat la aproximativ 1,4 miliarde de dolari, cuprinzând o „contraprestație suplimentară” în valoare de aproximativ 111 milioane de dolari și valoarea de piață de 1,3 miliarde de dolari a tuturor activelor digitale de pe platforma falimentară, potrivit unui comunicat al Voyager Digital.

S-au oferit puține informații cu privire la ceea ce se va întâmpla cu clienții Voyager care încă așteaptă să-și acceseze activele digitale, iar Voyager a spus că informații suplimentare despre accesul la activele clienților „vor fi partajate pe măsură ce vor deveni disponibile”.

Voyager a menționat doar că platforma FTX US „va permite clienților să tranzacționeze și să stocheze criptomonede după încheierea procedurii de faliment.

Pentru a demara procesul de recuperare după declararea falimentului, Voyager a deschis licitații pentru ca companiile să cumpere Voyager Digital, spunând pe Twitter la începutul lunii septembrie că „au fost depuse mai multe oferte ca parte a procesului de restructurare al companiei”, iar o licitație pentru achiziționarea Voyager va urma în curând.

În iulie, activele utilizatorilor au fost mai întâi înghețate, iar tranzacționarea a fost suspendată, Voyager invocând „condiții de piață nefavorabile” la acea vreme. Apoi, în august, 270 de milioane de dolari au fost eliberați pentru retrageri, ca parte a declarației de faliment a companiei.

Achiziția urmează încercărilor anterioare ale FTX de a salva sau de a achiziționa Voyager. Platforma din New York avea aproximativ 3,5 milioane de utilizatori la sfârșitul lunii martie și 1,19 milioane de conturi finanțate.

Voyager a depus cerere de protecție în caz de faliment în iulie, după o încercare eșuată a Alameda Research – , după ce Alameda Research, o companie comercială afiliată cu FTX, a încercat și nu a reușit să o salveze printr-o linie de credit revolving.

În aceeași lună, FTX și Alameda au dezvăluit o ofertă comună pentru Voyager, dar Voyager a numit-o o ofertă „la preț scăzut”. În septembrie, Alameda a spus că va returna Bitcoin și Ether în valoare de aproximativ 200 de milioane de dolari pe care le împrumutase de la Voyager până la sfârșitul lunii.

Bankman-Fried a cumpărat în mod agresiv companii crypto aflate în dificultate în acest an, adunând milioane de clienți și tehnologii valoroase la un preț mai mic decât acum jumătate de an.

La începutul acestui an, FTX a susținut platforma crypto BlockFi și explora o potențială preluare a Robinhood Markets Inc., unde Bankman-Fried deține o participație. Se estimează că deține mai mult de 50% din FTX, 70% din FTX US și aproape toate acțiunile Alameda.

FTX este în proces de strângere a unei runde de finanțare de 1 miliard de dolari, potrivit unei surse familiare cu înțelegerea, care nu a fost încă încheiată și nici nu a fost făcută publică.

Exit mobile version